Conform cercetărilor următoarele 9 alimente pot fi chiar bune pentru organism, dacă sunt consumate cu moderație.
1. Cartofii prăjiți sunt buni pentru digestie și imunitate - Dieteticienii au adăugat acest aliment delicios pe lista mâncărurilor nesănătoase acum multă vreme, dar conform cercetărilor, nu se va întâmpăla nimic rău dacă mănâni ocazional câte o porție mică. În plus, cartofii conțin iod, vitamina B, fosfor, vitamina C și acid folic, care inbunătățesc digestia și intăresc imunitatea.
2. Înghețata este bună pentru sănătatea dinților și controlul greutății - Da, înghețata este potrivită atât pentru sănătate cât și pentru aspectul fizic. Calciul din lapte ajută la arderea grăsimilor și este bun în special pentru femeile însărcinate și lăuzele care alăptează. Înghețata pe bază de lapte conține multe vitamine și minerale, iar pentru a evita consumul de alimente cu adevărat dăunătoare, medicii recomandă consumul de înghețată naturală, din lapte integral sau chiar cea făcută în casă.
3. Popcornul previne cancerul și diabetul - O veste bună pentru cei care se pot uita la un film doar dacă ronțăie ceva este că popcornul normalizează presiunea sanguină și elimină insulina. Pe deasupra, este bogat în atioxidanți.
4. Ciocolata face bine pielii și crește puterea de concentrare - În afară de cei care au cu adevărt alergii la componenții ciocolatei, mitul că ar produce probleme de piele este fals. Ciocolata adevărată conține polifenoli care imbunătățesc circulația sângelui și păstrează elasticitatea pielii. În plus, oferă energie și un baton este echivalent cu o cană de cafea.
5. Maioneza îmbunătățește metabolismul și păstrează inima sănătoasă - Mulți doctori recomandă acum o salată cu maioneză de două-trei ori pe săptămână, datorită uleiului vegetal, care previne bolile cardiace. De asemenea, vitaminele E și F neutralizează efectele negative ale mediului înconjurător și imbunătățesc metabolismul. Aceste lucruri sunt valabile doar în cazul maoinezei de casă, pentru că în cele îmbuteliate se adaugă aditivi alimentari.
6. Berea previne bolile de rinici - Berea are cel mai mult acid benefic, întucât acidul citric previne formarea pietrelor la rinichi, iar vitamina C și acidul folic întăresc sistemul imunitar. De aceea recomandă medicii o bere pe săptămână și consumul acestui aliment benefic, dar cu moderație.
7. Pastele prelungesc tinerețea - Pastele conțin amidon, vitamina B și antioxidanți, care incetinesc imbătrânirea celulară.
8. Zahărul este bun pentru creier și ficat - Acesta nu reprezintă mereu o moarte dulce, întucât cercetătorii au descoperit de mult că oamenii nu pot trăi fără zahăr și o lipsă totală a lui poate duce chiar și la scleroză multiplă. Pe lângă asta, zahărul este o substanță care normalizează activitatea ficatului.
9. Tăria scade nivelul colesterolului - Băute în cantități mici, băuturile alcoolice tari, precum cogniacul, sunt foarte utile organismului uman. Acestea îndepărtează durerile de cap ușoare, îmbunătățesc digestia și scad nivelul colesterolului. Alcoolul este un tratament eficace in cazul răcelilor și un singur pahar elimină stresul.