Din cauza acidității sale este indicat totuși să folosești cu grijă oțetul de mere, deoarece altfel îți poate afecta smalțul dinților, mai ales dacă nu este organic, nefiltrat și nepasteurizat.
1. Ameliorează simptomele de artrită
Dacă suferi de artrită și vrei să te simți mai bine, ar trebui să amesteci într-un pahar cu apă 2 lingurițe de miere cu 2 lingurițe oțet de mere și să bei această combinație de 3 ori pe zi. În plus, mai poți face de 2-3 ori pe zi comprese cu oțet de mere, pe care să le ții timp de 10 minute pe zona dureroasă.
2. Tratează migrenele
Pe lângă a alunga simptomele artritei, acest tip de oțet te scapă de migrene, dureri de cap și de articulații.
3. Tratează tusea
Dacă consumi un pic de oțet de mere organic și nefiltrat, vei scăpa până și de tusea cronică.
4. Previne și tratează astmul
Este recomandat pentru a face inhalații ce te ajută să respiri mai bine, pentru că tratează și previne astmul.
5. Alină ochii obosiți
Trebuie doar să consumi 3 linguri oțet de mere cu 3 linguri miere organică de 3 ori pe zi, pentru a-ți împrospăta ochii.
6. Vindecă eczemele
Dacă amesteci miere cu apă și oțet în cantități egale, apoi bei de 3 ori pe zi această băutură, vei reduce manifestările eczemelor.
7. Luptă împotriva diareei
Dacă vrei să omori bacteriile și să lupți cu diareea, trebuie să amesteci 250 ml apă cu oțet de mere și să bei de 3 ori pe zi pentru a vedea rezultatele.
8. Ajută în cazuri de amețeli
Oțetul de mere oferă câteva beneficii și când vine vorba despre ameliorarea amețelilor sau a senzațiilor de vertigo, deoarece are abilitatea de a scădea tensiunea și nivelul zahărului din sânge.
9. Îndepărtează arsurile de stomac
Îndepărtezi orice simptome de reflux gastro-intestinal dacă dizolvi 1 lingură oțet de mere într-un pahar de apă și bei paharul respectiv înainte de fiecare masă.
9 întrebuințări ale oțetului de mere
Oțetul de mere are numeroase întrebuințări în bucătărie și în casă, dar este folosit și ca remediu natural, mai ales pentru detoxifierea organismului.