Iată cele mai uimitoare lucruri despre sarcină și nou-născuți, pe care medicul ginecolog va uita să ți le zică.
1. În mod normal, din momentul conceperii până la naștere, sarcina durează 266 zile sau 38 săptămâni, dar aceste numere pot varia. De exemplu, o femeie pe nume Beulah Hunter a fost însărcinată timp de 375 de zile, deoarece copilul creștea în burtă mult mai încet decât ar fi fost normal, dar în cele din urmă, ea a dat naștere unei fetițe sănătoase.
2. În a doua jumătate a sarcinii, fătul își bea parțial propria urină.
3. Uterul se mărește de 500 ori în timpul sarcinii, dar la 2 luni după naștere, acesta revine la dimensiunile normale, adică aproximativ cât o piersică, spre deosebire de un pepene, cât este la sfârșitul sarcinii.
4. O femeie produce mai mult estrogen în al treilea trimestru de sarcină decât în 3 ani obișnuiți și de-a lungul unei sarcini mai mult decât în toată viața ei.
5. În timpul sarcinii, talia și sânii unei femei cresc vizibil, iar picioarele își modifică dimensiunile din cauza retenției de fluide, a slăbirii încheieturilor datorate modificăilor hormonale și a presiunii supuse asupra tălpilor din cauza greutății crescute.
6. Copiii pot plânge în burta mamei. Ei își dezvoltă această abilitate în al treilea trimestru de sarcină, ca răspuns la zgomotele pe care le aud din exterior. Ultrasunetele făcute la sfârșitul unor sarcini exemplifică comportamentul și arată clar cum copiii respiră neregulat, deschid gura larg sau scot limba.
7. 90% dintre femei înregistrează pigmentarea în zona feței, pe frunte, nas, bărbie, pomeți și ochi. Culoarea depinde de tonul inițial al pielii, care dacă este mai palidă se înegrește și dacă este închisă la culoare se albește.
8. Amprentele se formează între săptămânile 10-19 și nu se schimbă până la moartea persoanei respective.
9. Un copil nenăscut poate simți, gusta și mirosi mâncarea pe care o consumă mama, deoarece prin lichidul amniotic se formează o legătură ce determină preferințele ulterioare ale individului.
Sarcina este o experiență minunată și reprezintă momentul în care corpul unei femei trece prin mai multe transformări, iar toate acestea formează un miracol demn de trăit.
9 lucruri ciudate, dar adevărate, pe care doctorii nu ţi le spun despre sarcină
Când te gândești la o sarcină, îți vine în minte greața din primele luni, durerea de spate, poftele culinare, dar probabil nu știi că un copil nenăscut poate plânge sau că îți vor apărea anumite pete pe corp.