Dacă afli de ce se întâmplă ceva vei știi și cum să eviți în viitor să se mai întâmple.
1. De ce îți miroase transpirația atât de pregnant când ești stresată
Când suntem stresați, glandele apocrine încep să lucreze mai mult și mai repede, pentru a putea elibera transpirația, dar aceasta conține mai mulți nutrienți, proteine și lipide decât transpirația produsă de glandele endocrine, care are doar sare și apă. Acești nutrienți reprezintă hrana perfectă pentru bacteriile care se înmulțesc în jurul porilor și când bacteriile sparg aceste chimicale, ele eliberează un miros neplăcut. Drept urmare, când ești nervoasă, miroși mai urât, deoarece transpirația ta este atunci mai gustoasă pentru bacterii.
2. De ce este mai greu să te trezești când amâni alarma
Ideea este că atunci când o persoană adoarme din nou, începe un nou ciclu de somn și îți ia aproximativ 100 de minute să-l completezi. Prin urmare, cel mai bun mod de a începe o zi bună este să te trezești prima oară când îți sună alarma.
3. De ce sunt oamenii care plescăie atât de enervanți
Acest sindrom are și o denumire științifică, misofobie și este o reacție la zgomote precum plescăit, zgomotul produs de buze când se desprind ca să vorbească, fluieratul cuiva și altele asemenea. Aproximativ 20% din populația lumii suferă de această fobie, când mai multe părți din creier primesc semnale alarmante. Misofobia este incurabilă, deci este recomandată evitarea acestor sunete.
4. De ce vocea înregistrată pare atât de ciudată
Când îți auzi vocea auzi de fapt un mix de sunete din mediul înconjurător prin intermediul canalului auditiv extern, a urechii interne și a timpanului. Când auzi o înregistrare, auzi doar acele sunete transmise prin aer, restul pur și simplu dispare, de aceea ți se pare atât de ciudată și străină propria voce.
5. De ce apar ochii roșii în poze
Câteodată, pupilele reacționează într-un od aparte când cineva face o poză. Ochii roșii reprezintă de fapt reflecția vaselor de sânge în retină. În mod asemănător, ochii animalelor pot fi verzi, galbeni sau roșii, deoarece vederea lor este adaptată atmosferei nocturne și pupilele reflectă mai multe culori. Pentru a evita acest fenomen, încearcă să faci poze doar în locuri bine luminate.
6. De ce cad mereu bucăți din coaja ouălor în bol
Dacă spargi în mod incorect un ou, coaja se va lipi de interiorul acestuia și va cădea în bol. Secretul este ca înainte să spargi oul să identifici partea cea mai lată, din centru și să dai acolo o singură lovitură fermă, api să freci ușor oul de masă, ca să se separe coaja de albuș.
7. Există un motiv pentru care nu-ți poți găsi cheile
Dacă se întâmplă adesea să nu-ți găsești cheile, înseamnă că momentul în care îți arunci cheile pe undeva a devenit o obișnuință și nu mai implici memoria în el, de aceea ajungi să răstorni casa pe dos în căutarea lor. Singurul mod de a face față acestei probleme este să fii în general mai ordonată, pentru a putea ține minte mereu unde ți-ai pus cheile sau măcar a le vedea oriunde.
8. De ce se desfac șireturile
În special șireturile copiilor se desfac singure, pentru că modul de legare este diferit de al adulților și presiunea aplicată pe picior în momentul mersului este alta. Astfel încât atunci când călcâiul se ridică, acesta desface involuntar șireturile din față.
9. De ce doare atât de mult când te lovești la degetul mic de la picior
Degetele conțin o multitudine de nervi și mai puțin țesut care să le apere. Drept urmare, atunci când te lovești, atingi de fapt pielea, osul, vasele de sânge și nervii, de aceea este atât de dureros.
9 lucruri enervante, care chiar au o explicație logică
Este atât de enervant când cineva plescăie în urechea ta, când dai cu degetul mic de la picior în pat și când întârzii la muncă din cauza faptului că nu-ți găsești cheile, dar toate aceste fenomene au o explicație cât se poate de logică.