Dacă încă ai impresia că laptele este bun pentru oase și Everestul este cel mai înalt munte, acum este momentul să afli adevărul.
1. Efectul placebo funcționează numai asupra oamenilor
De fapt, efectul placebo funcționează și asupra animalelor. De exemplu, dacă un câine este bolnav și proprietarul îi oferă o pastilă oarecare, acesta reacționează pozitiv, indiferent că este vorba doar despre vitamine.
2. Laptele este folositor pentru oase
Reclamele spun că produsele lactate sunt o foarte bună sursă de calciu, care este un element important pentru oase, dar calciul din lapte nu împiedică apariția fracturilor. Cercetătorii de la Harvard University au descoperit că oamenii din diverse țări, persoane care nu consumă lapte, au de fapt mai puține fracturi decât cei care mănâncă zilnic lactate. Deci nu a are nici un sens să bei zilnic cantități industriale de lapte în ideea de a-ți întări oasele. Poți obține calciu și din sardine, somon, fasole, migdale sau smochine.
3. Ciocolata provoacă acnee
Mulți oameni nu mănâncă ciocolată deoarece le este frică de apariția coșurilor, dar aceștia nu trebuie să se teamă. Cercetătorii au efectuat un studiu în care participanții primeau batoane ce conțineau 10% din batoanele de ciocolată obișnuite și studiul a scos la iveală faptul că ciocolata nu influențează absolut deloc aspectul pielii, iar dermatologii au confirmat acest lucru.
4. Trebuie să alergi zilnic
S-a descoperit că alergatul zilnic poate fi dăunător și devine complet inutil celor care vor să fie sănătoși și să arate bine, deoarece prea mult jogging duce la boli de inimă, puls ridicat, Alzheimer și îmbătrânire prematură. Dacă vrei să mergi la alergat mai bine o faci doar de 3-4 ori pe săptămână, la o viteză moderată.
5. O gaură neagră este cu adevărat o gaură
Unii oameni cred că o gaură neagră este cu adevărat o mare gaură, dar de fapt, aceasta este un simplu obiect din spațiu, cu gravitație atât de mare încât nimeni nu mai poate pleca din zonă. Numai telescoapele performante pot vedea găurile negre și ajută oamenii să vadă că stelele din apropierea acestora se comportă diferit față de celelalte.
6. Marte este roșie
În anul 1970, satelitul Nasa Viking 1 a aterizat pe planeta Marte și a făcut câteva poze, în care se vedea cerul albastru, nu roz, iar astăzi NASA a recunoscut că solul este atât roșu, cât și gri sau chiar albăstrui.
7. Vârful Everest este cel mai înalt din lume
Everestul este considerat a fi cel mai înalt munte, deoarece se ia în considerare doar altitudinea de deasupra nivelului mării. Dacă considerăm însă dimensiunea totală a munților, cel mai înalt ar fi Mauna Kea, un vulcan situat în Hawai.
8. Ești în siguranță într-o mașină în timpul unei furtuni, deoarece are cauciucurile pe pământ
Mitul conform căruia pe furtună poți sta liniștită în mașină este fals, deoarece ești în siguranță doar dacă ții toate ușile, geamurile și trapa închise.
9. Sahara este cel mai mare deșert din lume
Dacă întrebi o persoană care este cel mai mare deșert din lume, probabil că ți se va răspunde cu convingere Sahara. Acest lucru se întâmplă doar pentru că asociem termenul deșert cu cel de nisip fără viață și călduros, dar un deșert este de fapt un spațiu natural care primește foarte puține precipitații, caz în care Antarctica este cel mai mare din lume.
9 lucruri pe care n-ar trebui să le mai crezi
Sunt unele lucruri în care crezi doar pentru că și alții cred, fără să te mai gândești dacă sunt sau nu adevărate, dar cu acest articol vom demonta câteva mituri.