Există o grămadă de motive pentru care cineva ar opta să consume lapte vegetal. Mulți oameni sunt îngrijorați de bunăstarea animalelor, de sănătatea personală sau de impactul pe care laptele îl are asupra mediului înconjurător, tocmai de aceea cererea de lapte vegetal a crescut exponențial.
Un studiu realizat în iulie 2017 pe 1000 de adulți din Statele Unite a dezvăluit că doar 4% dintre aceștia se declară vegani, dar 48% dintre ei au considerat că aroma este cea mai importantă când vine vorba despre alegerea laptelui vegetal, vanilie fiind aroma preferată. În plus, 37% dintre participanți au spus că prețul este important și 36% au adus în discuție beneficiile asupra sănătății. Studiul a fost realizat de Comax Flavors.
Laptele vegetal are cu 50% mai mult calciu per porție decât cel obișnuit și este foarte ușor de digerat, în timp ce oferă mai puțin zahăr și un număr de calorii redus. Varietatea este din ce în ce mai mare, pe piață existând deja variante de lapte din migdale, caju, orez, soya, orz și chiar mazăre.
Peste tot în lume, consumul de lapte de animal a scăzut, iar americanii beau cu 37% mai puțin decât în anii '70. Chiar și industria fermelor de profil se reprofilează către culturi vegetale și o companie cu tradiție de 92 de ani, care a fost forțată să se închidă din cauza scăderii vânzărilor, a putut de curând să-și redeschidă porțile.
Iată ADEVĂRATUL motiv pentru care oamenii consumă lapte vegetal
Între anii 2000-2015, încasările din laptele de migdale au crescut cu 250%, până la aproape 895 milioane de dolari, iar vânzările de lapte normal au scăzut.