Ai în continuare câteva reguli considerate de căpătâi, pe care ar trebui să le spargi din când în când.
1. Nu-ţi minţi niciodată partenerul
Cei care te sfătuiesc să nu-ţi minţi niciodată partenerul probabil că nu respectă nici ei această regulă. Toată lumea minte la un moment dat. O minciună este considerată şi atunci când nu îi spui cât a costat rochi pe care tocmai ţi-ai luat-o, se cheamă minciună prin omisiune. Închipuie-ţi doar cât de multe neplăceri eviţi dacă laşi anumite amănunte deoparte.
2. Fii slabă, ca să îl pui pe el în valoare
Nevoia stringentă să te transformi într-o femeie neajutorată se poate transforma brusc în comportament infantil. Ţine minte, eşti cu omul respectiv pentru că ţi-e egal, nu te transforma într-un copil capricios care nu îşi poate ţine geanta, fii tu însăţi.
3. Nu folosi sexul ca pe o modalitate de împăcare
S-ar putea ca uneori să fii foarte supărată, chiar să plângi, dar măcar vă puteţi împăca într-un mod plăcut pentru amândoi. Motivul cerţii poate fi oricare, deci după ce aţi lămurit de la ce a pornit şi că este sau nu o tâmpenie mai bine bucuraţi-vă unul de celălalt. Puteţi chiar să vă descărcaţi astfel furia direct în loc să ţipaţi şi să spargeţi lucruri.
4. Petreceţi timpul liber împreuna
Să petreceţi timp împreună este important, bineînţeles, dar ar trebui să faceţi asta doar când vreţi, când simţiţi acest lucru, altfel veţi ajunge să staţi împreună pe canapea uitându-vă, să zicem, la un meci de fotbal, ceea ce ţie este posibil să nu îţi placă absolut deloc. Calitatea timpului este mai importantă decât cantitatea.
5. Găseşte o activitate pe care o puteţi face împreună
Nu există nimic mai greşit decât a-ţi obliga partenerul să facă ceva ce nu vrea, cum ar fi să jucaţi badmintom împreună. Pare un lucru simplu, pe care îl poate face oricine, dar daca vreunul dintre voi nu are absolut nici un interes pe latura sportivă, atunci acesta este un chin, nu o plăcere. Dacă el nu îţi împărtăşeşte interesele pentru teatru sau operă cel mai bine ar fi să găsiţi fiecare ceva de făcut cu prietenii personali, aşa veţi rămâne pozitivi şi atmosfera din casă va fi una mai bună.
6. Nu vă certaţi pe lucruri mărunte
Dacă staţi împreună şi îşi lasă hainele aruncate prin casă sau nu-şi spală farfuria după ce a mâncat, îi poţi spune frumos ce te deranjează, nu trebuie să ţii în tine până explodezi. Dacă faci asta, lucrurile vor degenera şi atunci veţi avea un conflict serios. Vorbiţi deschis despre ceea ce vă deranjează, fiţi sinceri şi veţi descoperi curând că multe subiecte tabu puteau fi rezolvate prin aducerea argumentelor potrivite.
7. Copiii sunt pe primul loc
Fie că staţi împreună de ceva timp si s-au întâmplat "accidente" fie că sunteţi deja căsătoriţi şi în viaţa voastră au apărut deja copii părinţii ar trebui să fie mereu la dispoziţia copiilor când au nevoie de protecţia lor, dar nu ar trebui să uite nici de ei înşişi. O dată pe săptămână poţi lăsa copiii la bunici sau în grija cuiva de încredere şi permite-ţi "luxul" de a ieşi în oraş cu partenerul tău. Păstrează timp doar pentru voi, asta va avea efecte benefice şi asupra relaţiei voastre, dar şi asupra psihicului copiilor voştri.
8. Transformă viaţa voastră împreună într-o petrecere continuă
Ţelul relaţiei voastre ar trebui să fie să vă sprijiniţi reciproc în orice situaţie nu să aveţi numai scântei roz. Cel mai important lucru este să aveţi parte de sentimente pozitive, deci dacă vă simţiţi bine doar voi doi cu o farfurie de spaghete în braţe foarte bine, nu trebuie să staţi mereu ca pe ace, la cămaşă şi papion respectiv rochie elegantă şi pantofi cu toc, pentru că nu este deloc confortabil.
9. Lucrează la relaţia voastră
Multă lume ia prea în serios ideea de a lucra asupra relaţie şi apelează chiar la psihologi de cuplu fără a fi neapărată nevoie. Multe cupluri ajung să petreacă prea mult timp dor discutând lucruri extrem de serioase, sau căutând probleme imaginare pe care să le disece. Însă cel mai important lucru pe care ar trebui să-l faci în perioadele dificile, pentru a permite atmosferei să se detensioneze este să lămureşti cu partenerul problema şi să eviţi altele noi. Aşs nu vei simţi nevoia să laşi o a treia persoană în cadrul relaţiei voastre.
9 reguli ale unui cuplu fericit, care de fapt nu funcţionează
Când începem să avem o relaţie stabilă ni se dau mai multe sfaturi şi idei despre reguli care se presupune că duc către o familie fericită şi cum să le aplicăm ca să fim un cuplu model. Poate este o idee mai bună doar să le ignoram pe toate şi să ne trăim viaţa.