Am făcut pentru tine o selecție de trucuri care te vor transforma instantaneu într-o zeiță în bucătărie.
1. Cum să gătești oul perfect poșat
Pentru acest lucru ouăle ar trebui să fie proaspete. Adaugă un pic de oțet în apa clocotită și adaugă ouăle ușor crăpate. Pentru fiecare ou adăugat va trebui să sporești timpul de fierbere cu 20-30 de secunde.
2. Acadele de casă
Întinde o foaie de copt pe o tavă și pune deasupra ei grupuri de câte 3 bomboane, apoi introdu tava la cuptorul încis la 200 de grade. Supraveghează bomboanele și socate-le imediat ce încep să se topească, ca să poți pune câte un băț în fiecare grup. Lasă-le să se întărească din nou și vei avea acadele făcute în casă.
3. Un mic dejun ușor de făcut
Dacă te-ai plictisit ca la micul dejun să faci numai clasicele sandvișuri, atunci poți încerca să coci câteva brioșe gustoase. Pune câte o felie de bacon în forme de brioșe și adaugă câte un ou în interiorul acestora, apoi presară puțină sare pe fiecare și coace-le timp de 30-40 de minute.
4. Ouă la cuptor
Unge o tavă de brioșe cu puțin unt sau ulei și în fiecare formă pune câte un ou, adaugă sare și piper, bagă tava la cuptorul încins la 350 de grade și scoate-o după 17 minute.
5. Ceapă caramelizată în cuptor
Mulți oameni evită să adauge ceapă în mâncare și alții doar nu o pot găti cum trebuie, dar acum o poți face și la cuptor. Taie 2 cepe rondele subțiri și zdrobește alături 6 căței de usturoi, apoi amestecă-le într-o tavă căptușită cu hârtie de copt și stropește-le cu 5 linguri ulei de măsline, sare și piper. Bagă tava la cuptor timp de 20-25 de minute și învârte ceapa la fiecare 10 minute, pentru a se carameliza uniform.
6. Cum se depozitează baconul
Înfășoară fâșiile de bacon, pune-le pe o hârtie de copt și bagă-le la congelator până când se întăresc, apoi le poți transfera într-o pungă și folosi individual, atunci când ai nevoie. În plus, fiind înghețate, îți va fi mult mai ușor să le tai, dacă preparatul presupune mai fâșii mai mici sau mai puțină cantitate.
7. Sendvișul perfect
Pentru a face sendvișul perfect va trebui să iei 2 felii de parizer rotund și să le tai pe jumătate, apoi să le pui pe o felie pătrată de pâine toast, unindu-le cu părțile rotunjite, astfel încât să fie acoperită toată suprafața feliei de pâine.
8. Cum să fierbi un ou perfect moale
Oul perfect firt moale trebuie să aibă albuș ferm și gălbenuș care să se scurgă. Pentru a reuși acest lucru, adu apa la punctul de fierbere, adaugă oul și lasă-l acolo. Dacă prepari doar 1-2 ouă, atunci 5 minute vor fi suficiente, dacă vrei 3-4 ouă, trebuie să le mai lași câteva secunde în plus.
9. Pachet anti-furt
Dacă te-ai săturat ca cei de la birou să-ți fure mâncarea de prânz din frigiderul comun, poți căuta în magazinele specializate pungi care au special desenate câte o pată verde, asemănătoare cu mucegaiul. Astfel, prânzul tău va if asigurat de mâinile colegilor indiscreți, deoarece deși înuntru se va păstra foarte bine, pe dinafară va părea stricat.