Iată 9 moduri prin care slăbești în timp ce dormi liniștită.
1. Bea un shake proteic înaine de culcare
Bea un shake cu aproximativ 30 grame de proteine fix înainte de a te culca, fiindcă cercetările au demonstrat că acesta crește numărul de calorii consumate în stare de repaos. De asemenea, proteinele ajută la vindecarea musculară și cu cât mai multă masă musculară ai cu atât mai multe calorii arzi.
2. Mănâncă cine mici și ușoare
Evită să mănânci mult înainte de culcare și noaptea, deoarece în timpul somnului, creierul emite hormonul creșterii și dacă mănânci târziu, acest hormon se acumulează în organism sub formă de grăsime în loc de energie.
3. Evită alcoolul
Dacă bei alcool înainte de culcare, organismul tău îl va metaboliza în timpul somnului, ceea ce te va împiedica să ajungi în etapa de somn profund, REM, când se ard cele mai multe calorii. Un pahar de vin la cină este în regulă, dar ține minte că nu trebuie să mai bei alcool cu trei ore înainte de culcare.
4. Setează-ți o oră de culcare
Ideal este să dormi suficient de mult cât să-i permiți organismului să se refacă, dar programele aglomerate, tehnologia modernă și filmele te opresc să ai un somn odihnitor. Cu toate acestea, rebuie să-ți asumi să dormi 7-8 ore pe noapte dacă vrei să rămâi sănătoasă. Un studiu al American Journal of Clinical Nutrition a scos la iveală faptul că cei care sunt odihniți ard cu 20% mai multe calorii după ce adorm decât cei care dorm prost.
5. Evită să faci sport seara
Excercițiile fizice îți trezesc corpul și te fac să adormi mai greu. Programează-ți exercițiile dimineața, astfel încât să te simți plină de energie toată ziua. Dacă din cine știe ce mtive nu poți să te antrenezi dimineața, fă-o cu cel puțin 4 ore înainte de culcare.
6. Închide toate electronicele și electrocasnicele din cameră
Cercetătorii de la Universitatea Harvard au descoperit că lumina albastră emisă de tablete și telefone împiedică organismul să producă suficientă melatonină, hormonul somnului, iar un alt studiu, realizat de cercetătorii chinezi, a scos la iveală faptul că orele îndelungate de privit la televizor duc la un nivel mai mare de trigliceride, asociate cu diabetul și un nivel mic de adiponectină, proteină care reglează glucoza din sânge.
7. Scade temperatura
Dormitul pe răcoare crește eficacitatea țesutului format din grăsime maro, care ajută la arderea grăsimii abdominale. Un studiu publicat în jurnalul medical Diabetes a arătat că oamenii care dorm în camere cu o temperatură în jur de 19 grade ard cu 75 de calorii mai mult decât cei care dorm pe căldură.
8. Întuneric complet
Conform unui studiu publicat în Journal of Pineal Research, dormitul pe întuneric profund ajută organismul să producă mai multă melaonină, care induce un somn de calitate și ajută la arderea caloriilor.
9. Dormi dezbrăcată
Chiar dacă sună ciudat, dormitul în pielea goală are multe beneficii. Prin păstrarea corpului mai rece, organismul accelerează procesul de ardere al caloriilor, respectiv al grăsimilor negative.