De-a lungul cursei sale, femeia adună plasticul ce-i stă în drum, ca să demonstreze cum sunt „gătiți” în fiecare zi peștii din ape. Se preconizează că deșeurile de plastic adunate vor fi destul de multe, deoarece de curând s-a aflat că un mare număr de pești și creveți s-au strâns în estuarele Tamisei pentru că aveau plastic în intestine. Barca ce o va însoți pe Lindsey Cole în călătorie va fi condusă de artista Barbara de Moubray, care va face și o sculptură în forma unei sirene, alcătuită din toate resturile pe care le vor aduna de pe traseu. Această sculptură va fi doar un mic simbol pe lângă cât de mult plastic ajunge de fapt în râuri și se vrea a fi postată în Londra.
„În 1950, lumea producea 1.5 milioane tone de plastic, iar în 2016, o populație globală de peste 7 miliarde de oameni, producea peste 320 milioane tone de plastic, iar proiectul Sirena Urbană este o lucrare colectivă menită să sprijine războinicii eco în lupta lor și să trezească conștiința tuturor.” a declarat înotătoarea.
În noiembrie, cele două femei vor vizita mai multe școli și vor discuta cu elevii despre poluare, încercând să-i educe cu privire la alternativele pe care le au, dar sunt mai prietenoase cu mediul, deoarece 85% din plasticul aruncat nu ajunge niciodată să fie reciclat și peste 8.8 milioane de tone se aruncă anual doar în oceane.
Află ce vrea „sirena” din Tamisa
În Anglia, problema poluării cu plastic a fost preluată de către o „sirenă urbană”, pe nume Lindsey Cole, care va înota peste 320 de kilometri în direcția de curgere a Tamisei, pentru a trage un semnal de alarmă asupra folosirii instrumentelor din plastic de unică folosință. Activista și-a început călătoria costumată în sirenă, pe data de 2 noiembrie 2018, din dreptul The Riverside Inn, aflat în Lechlade și plănuiește să ajungă în Teddington Lock.