Modul cel mai bun și mai rapid de a-ți calma anxietatea este să aplici o tehnică de meditație, iar acest articol te va face să înțelegi mai bine ce este și cum te ajută acest proces.
Ce este meditația
Meditația este un proces prin care înveți să te cunoști mai bine și să observi anumite lucruri fără a judeca. Ea creează un sentiment de uniune cu lumea înconjurătoare și te face să te simți mai bine, pentru că astfel te și relaxezi.
Începe-ți ziua cu un pic de meditație, deoarece la prima oră ești mai conștientă de propria persoană, fiindcă restul lucrurilor nu au început încă să se manifeste, iar astfel poți schimba ce nu-ți place, învățându-te singură cum să gândești pozitiv. Asigură-te că îți alegi un loc liniștit în care să stai singură cu tine însăți și acest loc să nu fie în dormitor, pentru că patul emite vibrații care te conduc înapoi către somn. După ce vei începe să faci zilnic meditație, vei deveni mai calmă, cu atât mai mult dacă ajungi să stai singură cu gândurile tale timp de 59 de minute, apoi iei o pauză de un minut și te uiți cum curg gândurile tale ca și când ar fi prin fața ochilor tăi.
În timp ce meditezi, te umpli de sentimente pozitive și dacă îți spui că în ziua respectivă nu te vei supăra, vei acționa în concordanță. Însă încearcă să folosești cuvinte pozitive, ca mintea ta să nu poată vizualiza negativismul. De exemplu, spune-ți „Voi răspunde cu calm oricăror provocări” sau „Sunt un suflet calm și pașnic”.
Beneficiile meditației
1. Dacă ești obsedată cu privire la anxietate și stres, vei fi mai puțin sau deloc productivă, dar prin intermediul meditației te eliberezi treptat de griji și poți vedea orice situație din mai multe perspective, pentru că te detașezi.
2. Dacă ești anxioasă, la un moment dat rămâi fără energie, având tot felul de gânduri inutile, incontrolabile până la un anumit punct. În schimb, prin meditație te umpli de gânduri pozitive și energie pentru a-ți urmări visele, deoarece nu te mai implici în conflicte inutile și nu te mai lași consumată de relațiile toxice din viața ta.
3. Medicina a demonstrat că anxietatea face tensiunea și pulsul să crească, în timp ce împiedică ficatul să funcționeze corespunzător, însă calmitatea pe care o capeți prin meditație normalizează toate funcțiile organismului până la nivel celular și este eficientă în special pentru persoanele trecute de o anumită vârstă, care întâmpină probleme de memorie.
4. Mintea anxioasă te deconectează de propria persoană și te menține astfel înconjurată de traume și griji, lucru care se vede atât pe chipul tău, unde apar mai devreme riduri cât și pe comportamentul tău haotic, pentru că uiți să trăiești în prezent și îți faci tot felul de griji cu privire la viitor. Însă atunci când te reconectezi cu sinele îți descoperi adevăratul potențial și cu cât mai multe știi despre propria persoană cu atât mai multe șanse de reușită ai în viață.
5. Meditația te ajută să-ți orientezi corespunzător energia. Toată lumea este de părere că timpul și energia sunt limitate, deci trebuie să faci alegeri înțelepte, pentru a-ți îndrepta potențialul în direcția corectă și a fi astfel mai decisă asupra a ceea ce vrei să faci în viață, recunoscând totodată aportul altora la succesul tău.
Află de ce sunt tehnicile de meditație atât de importante
Pacea interioară trebuie să reprezinte o prioritate pentru toată lumea, deoarece o minte liniștită este cheia pentru succes.