Brutăria folosește această tehnică inedită, care necesită nu mai puțin de 70 greieri pentru o baghetă de pâine, pentru că în acest fel, pâinea este mai bogată în proteine decât cea normală, dar greierii sunt importați din Olanda.
Markus Hellstrom, CEO Fazer Bakery, a declarat: „Greierii se mărunțesc cu totul sub formă de făină și apoi se transformă în aluat pentru a face produse delicioase. Am vrut să fim pionierii evoluției alimentare și vrem ca pe viitor să diversificăm producția de pâine cu produse hand-made făcute după metode artizanale. În brutăriile Fazer, putem să facem și să testăm cu ușurință diverse noi produse, iar prima pâine din lume cu făină de greiere este un bun exemplu în acest caz.”
Finlanda a ridicat de curând interdicția comercializării de insecte în scopul de a fi folosite în produse alimentare.
Ai mânca aşa ceva? Pâine făcută din făină de...
O brutărie din Finlanda vinde pâine făcută din făină de greieri pisați.