Drojdia este un înlocuitor eficient al bicarbonatului de sodiu. Aceasta este 100% naturală, conţine fibre şi proteine în cantităţi mari, dar este bogată şi în conţinutul de vitamina C. Majoritatea brutarilor preferă drojdia în defavoarea bicarbonatului de sodiu.
Bicarbonatul de potasiu este şi el eficient atunci când vine vorba despre panificaţie. Acest substituent este indicat, cu precădere, persoanelor cu probleme cardiace. Cantitatea de bicarbonat de potasiu folosită pentru a înlocui bicarbonatul de sodiu este aceeaşi.
Praful de copt poate fi, de asemenea, folosit pe post de înlocuitor al bicarbonatului de sodiu. Diferenţa dintre ele este că praful de copt este deja amestecat cu un acid, nu mai trebuie combinat cu oţet sau alte substanţe acide, ca în cazul bicarbonatului de sodiu. Mai mult decât atât, trebuie să ştii că bicarbonatul de sodiu este mai puternic, aşa că atunci când îl înlocuieşti cu praf de copt, trebuie să foloseşti o cantitate de trei ori mai mare.