Acest truc trebuie aplicat înainte de a curăţa ceapa, astfel încât să te asiguri că eviţi lăcrimarea.
Tot ce trebuie să faci, iniţial, este să identifici baza cepei, acolo unde se face legătura cu rădăcina.
Ia un cuţit şi trasează un cerc imaginar în jurul bazei, după care introdu cuţitul uşor înclinat, aşa cum faci atunci când vrei să îndepărtezi cotorul unei verze, de exemplu.
Ideal ar fi să introduci cuţitul până ajungi la 1/3 din dimensiunea cepei, pentru a fi sigură că obţii rezultatul dorit.
Taie de jur împrejurul rădăcinii şi îndepărtează această porţiune, aşa cum poţi observa în imaginea de mai jos, întrucât conţine substanţele care declanşează lăcrimarea.
După ce ai urmat aceşti paşi, poţi curăţa şi toca ceapa după bunul plac, fără să îţi faci griji că ochii îţi vor fi plini de lacrimi la final.