Cercetatorii au analizat informatiile de la aproape 6000 de persoane care sufereau de migrene si care au completat un chestionar in 2008, ca parte dintr-un studiu american de prevenire a migrenei, intitulat American Migraine Prevalence and Prevention Study. Doua treimi dintre respondenti au spus ca ei au fie alergii nazale, fie alergii sezoniere, fie rinita alergica.
Bazandu-se pe aceste rezultate, autorii studiului au concluzionat ca acei oameni cu alergii si rinita alergica aveau 33% mai multe sanse sa aiba migrene mai frecvente comparativ cu oamenii care nu aveau aceste boli. Raportul a fost publicat in revista de specialitate numita Cephalalgia.
Studiul este unul dintre primele de acest gen care leaga frecventa migrenelor de iritatiile si inflamatiile de la nivelul mucoasei nazale cauzate de factori declansatori alergeni si non-alergeni, potrivit autorului principal al cercetarii, Dr. Vincent Martin de la Universitatea din Cincinnati.
"Nu suntem siguri daca alergiile si rinita alergica determina cresterea frecventei cu care se produc durerile de cap sau daca migrenele in sine produc simptome de alergii si rinita alergica la acesti pacienti. Ceea ce putem spune este ca, daca aveti aceste simptome – alergie, rinite alergice – sunteti mai predispusi sa aveti dureri de cap mai frecvent", a spus Dr. Vincent Martin intr-un comunicat de presa emis de universitate, conform health24.com.
Citeste si: Servetelele umede pentru bebelusi, toxice
Carnea de miel, beneficii: usor de digerat si nu da alergii