Potrivit acestui studiu, realizat de cercetătorii de la Washington State University, odată cu creşterea concentraţiei de CBD, prin administrarea de doze mărite de canabis, se reduc compulsiile cu peste 60%, intruziunile sau gândurile nedorite cu 49%, iar anxietatea scade cu 52%.
Cercetătorii au analizat informaţiile introduse în aplicaţia Strainprint de oameni care se identifică drept pacienţi cu tulburări obsesiv-compulsive, afecţiune caracterizată de gânduri intruzive şi comportamente repetitive, cum ar fi să verifici de mai multe ori dacă uşa este închisă sau să îţi condiţionezi comportamentul cu un număr exact de gesturi, acţiuni sau cuvinte. După ce au fumat canabis, utilizatorii au raportat că s-au confruntat mai rar cu intruziuni, compulsii şi momente de anxietate.
"Rezultatele generale indică faptul că această substanţă, CBD, poate avea anumite efecte benefice pe termen lung, însă efectele nu se menţin pe termen lung în cazul tulburării obsesiv-compulsive", arată Carrie Cuttler, autor al studiului şi profesor de psihologie de la WSU.
Din păcate, cercetătorii au adunat informaţiile de la utilizatori pe parcursul a 31 de luni şi au reuşit să scoată la iveală faptul că utilizatorii dezvoltă toleranţă la canabis, iar reducerea simptomelor de tulburare obsesiv compulsivă a devenit din ce în ce mai puţin eficientă pe termen lung.