Pentru a-ţi pregăti cocktailul preferat, nu trebuie decât să ai la îndemână o formă pentru cuburi de gheaţă, pe care trebuie să o umpli cu apă fierbinte!
Da, ai citit bine. Este dovedit ştiinţific că apa fierbinte îngheaţă mai repede. În plus, cei care folosesc această metodă susţin că pot fi obţinute cuburi de gheaţă de o calitate mai bună, oferindu-i o aromă deosebită.
Fenomenul de transformare a apei fierbinţi în gheaţă într-un timp scurt este cunoscut drept efectul Mpemba, numit după un student tanzanian care a observat că amestecul de îngheţată caldă îngheţa mai repede decât versiunea rece a desertului.
Aşa obţii cuburi de gheaţă de două ori mai REPEDE
Ţi s-a întâmplat, cu siguranţă, să ajungi acasă şi să vrei să bei ceva rece, dar să constaţi că tăviţa pentru cuburi de gheaţă este goală în congelator. Ce e de făcut? Feminis îţi arată un truc care te va ajuta să obţii gheaţă în cel mai scurt timp.