Banane prăjite cu miere
Aceste simple banane caramelizate cu miere și scorțișoară reprezintă un desert delicios, ușor de făcut, din numai 5 ingrediente. Le poți savura ca atare, imediat după preparare, sau pe post de gustare dacă le ții la frigider apoi le reîncălzești în cuptorul cu microunde.
1/2 linguriță scorțișoară, 1/8 linguriță sare, 1 lingură ulei (sau unt), 2 banane coapte, 2 linguri miere
1. Se curăță bananele și se feliază.
2. Se încinge untul cu mierea, scorțișoara și sarea într-o tigaie nonaderentă, pe foc mediu.
3. Se adaugă în tigaie feliile de banane și se prăjesc pe ambele părți câte 2-3 minute, până se caramelizează și devin aurii.
4. Se potrivește focul ca să nu ardă bananele prea repede, apoi se servesc feliile ca atare sau cu înghețată, iaurt, unt de arahide, cremă de ciocolată, clătite sau frișcă.