Un studiu efectuat la solicitarea Asociatiei Berarii Romaniei de catre compania de cercetare de piata Gfk Romania a evidentiat faptul ca 58% din romanii cu varsta peste 18 ani care consuma bauturi alcoolice opteaza pentru bere atunci cand se intalnesc cu prietenii.
Intr-un clasament pe regiuni, locuitorii Olteniei conduc detasat, acestia alegand berea in proportie de peste 78% atunci cand se intalnesc cu prietenii, fiind urmati de locuitorii Munteniei, cu un procent de 60,34%, apoi de bucuresteni, care detin un procent de 58% si de locuitorii Dobrogei, cu 56,5%. (datele se refera la persoane cu varsta peste 18 ani, consumatoare de bauturi alcoolice)
In ceea ce priveste prezenta berii in timpul meselor, aproape 50% din romanii cu varsta peste 18 ani, consumatori de bauturi alcoolice, obisnuiesc sa bea bere in timp ce iau masa.
Studiul a fost efectuat pe un esantion reprezentativ la nivel national, de 1.050 persoane, barbati si femei, cu varsta peste 18 ani.
Beneficiile consumului responsabil de bere asupra organismului
Cu o istorie ce se pierde in negura vremurilor, berea este una dintre cele mai vechi si mai populare bauturi produsa din ingrediente naturale si care datorita gustului placut si efectului sau racoritor face parte din dieta zilnica a multor romani.
Berea nu ingrasa! Tinand cont de toate varietatile de bere (de la blonda la bruna) berea cu alcool are in jur de 43 kcal la 100 ml, mai putin decat alte bauturi alcoolice, iar cea fara alcool are doar 17 kcal la 100 ml.
O sursa naturala de antioxidanti, siliciu si fibre, berea consumata in cantitati responsabile are rolul de a preveni aparitia osteoporezei si a pietrelor la rinichi, de a creste nivelul colesterolului bun (HDL), de a asigura o protectie suplimentara impotriva bolilor cardiovasculare si de a rehidrata organismul dupa efort fizic.
Care este bautura ta preferata?
Bautura preferata iti dezvaluie personalitatea partenerului
Consumul responsabil de bere, benefic pentru organismul uman