Următoarea selecție de secrete culinare te va ajuta să stăpânești tehnici care se învață în câțiva ani, pentru ca preparatele tale să aibă un gust și mai bun.
1. De ce este necesar să gătești la o anumită temperatură
Temperatura de coacere este foarte importantă pentur a obține textura ideală în cazul prăjiturilor. Foarte multe cuptoare nu au încă un indicator exact al temperaturii, motiv pentru care s-ar putea să tot gătești ceva și să nu-ți iasă exact cum scrie în rețetă. O soluție bună în acest caz este să cumperi un termometru de cuptor cu care să verifici din când în când temperatura dinăuntru.
2. Profesioniștii folosesc formule pentru a ține minte rețetele
Bucătarii și patiserii profesioniști folosesc formule exacte pentru a prepara anumite mâncăruri. De exemplu, pentru a face brioșe s-ar putea să ai nevoie de 1 ou, 1 porție de unt și 2 porții de lichid.
3. Cum să faci puiul suculent
Orice bucătar visează să fie în stare să facă puiul suculent, nu uscat și fad. Pentru a-ți ieși așa, înainte de a-l prăji ține-l puțin în apă călduță, sărată.
4. Modul rapid de a găti un ou la microunde
Aceasta este o opțiune bună pentru cei care se grăbesc și vor să mănânce ceva rapid. To ce trebuie să faci este sp spargi un ou într-o cană, să acoperi cana cu un capac și s-o bagi la microunde timp de un minut.
5. Înainte de a prăji puiul usucă-l cu un feon
Dacă îți place puiul prăjit cu o crustă crocantă, usucă-l cu un feon înainte de a-l pune în tigaie. Acest procedeu va îndepărta apa și va ajuta puiul să capete mai repede acea culoare aurie. Metoda funcționează și cu pește și curcan.
6. Cum să congelezi supa, fasolea sau tocana
Pentru a economisi spațiu în frigider și a găti mai puțin în timpul săptămânii, încearcă să gătești din weekend supă, ciorbă, fasole, mazăre sau tocană și să pui porțiile suplimentare în pungi sigilate la gură.
7. Folosește foarfeci de bucătărie când tai puiul
Majoritatea femeilor folosesc cuțitul pentur a tăia puiul, dar este mult mai eficient și curat să folosești foarfeci speciale. Vei putea astfel să tai fără nici o problemă pulpe de pui, aripi și să îndepărtezi grăsimea în exces.
8. Un mod simplu de a face carnea mai moale
Încearcă să înmoi bucățele de carne într-un amestec de amidon și ou, care va ajuta la menținerea temperaturii optime de gătit prin hidratarea suprafeței și scăderea riscului de a se arde carnea.
9. Cum să gătești o plăcintă cu crusta perfectă
Pentru a prepara o plăcintă sau o tartă cu crustă perfectă trebuie să folosești ingrediente reci. Unt, făină și zahăr reci fac în așa fel încât untul să nu se topească înainte de a începe procesul de gătire. De asemenea, folosirea apei reci va împiedica apariția glutenului.
10. Secretul orezului perfect
Dacă vrei să-ți iasă un orez curat, gustos și bine gătit, pune o cârpă de bucătărie curată peste orezul înmuiat în apă, ca să fie distribuită uniform apa și orezul să nu se lipească.
11. Curăță grătarul cu ajutorul unei cepe
Pentru a scăpa ușor de mizeria de pe grătar și a avea rapid un loc curat unde să pui preparatele, folosește o jumătate de ceapă înfiptă într-o țepușă (sau o bucățică de slănină).
12. Cum să gătești rapid tăiței de casă
După ce i-ai format, pune-i într-o pungă cu fermoar și apă rece, apoi ține-i la rece 1.5 ore. Țăițeii vor fi astfel mai moi și nu se vor mai lipi și tot ce trebuie să faci în continuare este să fierbi tăițeii în apă cu sare timp de numai un minut.
13. Cum influențează catitatea de ouă prăjiturile
Ouăle influențează textura, densitatea, gustul și culoarea aluatului. De exemplu, aluatul fără ouă este mai dens și ferm, de o culoare mai deschisă, în timp ce acela cu ouă este mai galben și mai aerat.
14. Cum să prepari pieptul de pui
Pentru a obține un piept de pui suculent și moale taie-l pe jumătate, pe lung. Acest lucru va face carnea să se prepare mai ușor, fiind mai subțire și se va găti uniform și mai repede fără a se arde.