Când organismul îţi este dat peste cap dintr-o dată, iar simptomele apar din senin, fără ca tratamentul, fie el medicamentos, naturist sau de altă natură, să dea rezultate, ar fi cazul să priveşti situaţia dintr-o perspectivă spirituală.
În cazul în care te confrunţi cu un diagnostic incert şi niciun fel de terapie nu dă roade, când ai încercat şi Reiki, acupunctură sau alte tehnici de vindecare, informează-te cu privire la fenomenul cunoscut drept "boala şamanilor".
Potrivit antropologilor, şamanii sunt consideraţi a fi "bolnavi vindecători". Fenomenul prin care şamanii îşi descoperă chemarea implică perioadă de încercări în care organismul este bombardat de afecţiuni inexplicabile, care se vindecă numai atunci când individul acceptă natura spirituală a vocaţiei sale.
Odată diagnosticată, boala se vindecă singură
Boala şamanilor se manifestă printr-o serie de simptome la nivel mental sau fizic, ce nu răspund la tratamentul obişnuit. Boala dispare numai atunci când individul îşi acceptă darul şi îşi asumă rolul de vindecător. Practic, vindecătorul se vindecă pe sine pentru a-i putea, mai apoi, vindeca pe alţii.
Indiferent de cultura din care provin, şamanii împărtăşesc o serie de caracteristici similare. De regulă, în copilărie, şamanii sunt bolnăvicioşi sau predispuşi la tot soiul de accidente. Aceşti oameni sunt extrem de empatici, cu o sensibilitate crescută la emoţiile celor din jur. În plus, sunt adesea anxioşi şi mereu copleşiţi pe plan emoţional. Nivelul extrem de deschidere al acestor indivizi poate duce, uneori, la depresie, abuz de alcool sau alte substanţe. Unii raportează apariţia unor viziuni, fie în somn sau în stare de veghe, ceea ce le stârneşte interesul pentru tot ce înseamnă spiritualitate. Provocarea acestor oameni constă în a se înţelege pe ei înşişi, a-şi găsi cu adevărat locul în lume şi a se face înţeleşi.
Cine sunt cei vizaţi?
Cum îţi dai seama dacă eşti unul dintre aceşti oameni şi dacă simptomele pe care le ai se încadrează în fenomenul bolii şamanilor? Citeşte următoarele afirmaţii şi bifează-le pe cele în care te regăseşti. Cu cât recunoşti mai multe dintre situaţiile prezentate mai jos, cu atât mai mari sunt şansele ca organismul tău să treacă, la un moment dat, prin procesul iniţiatic pe care antropologii îl numesc criza şamanică.
- Am simţit mereu că sunt diferit, în sensul că am abilitatea de a-i face pe cei din jur să se simtă acceptaţi şi înţeleşi.
- Am tot timpul senzaţia că ar trebui să fac ceva mult mai important, că scopul meu în această viaţă este unul măreţ.
- Felul în care văd eu lumea nu este înţeles de prea mulţi în contextul realităţii actuale.
- Conversaţiile de zi cu zi nu mă atrag. Nu pot purta conversaţii de complezenţă. Îmi doresc mereu o conexiune intensă şi discuţii pe teme profunde.
- Am trecut prin numeroase experienţe traumatizante şi simt că mă aflu într-un vârtej emoţional şi spiritual profund.
De ce apare criza şamanică?
Pentru că de multe ori, în societate, indivizii care îşi asumă rolul de vindecător sau şaman sunt priviţi în cel mai bun caz cu scepticism de către adepţii explicaţiilor ştiinţifice.
Astfel, mulţi ajung să îşi reprime darul spiritual, iar toată energia vindecătoare rămâne în organism, se blochează şi dă naştere unor simptome inexplicabile.