cuptor

Produsul alimentar surpriză care te ajută să scapi de...

Citeste mai mult»
Horia Brenciu

Cât cer vedetele pentru a oferi un eveniment privat...

Citeste mai mult»
Liam Payne

Moartea cântărețului Liam Payne în Argentina. Acuzațiile...

Citeste mai mult»
mic dejun

De ce nu ar trebui să mâncați același mic dejun în...

Citeste mai mult»
Andrei

Dezvăluiri cutremurătoare despre moartea lui Andrei...

Citeste mai mult»
Gomez si Benny Blanco

Benny Blanco afirmă că este foarte speriat că Selena...

Citeste mai mult»
adela

Adela Popescu, confesiuni emoționante despre copilăria...

Citeste mai mult»
Nicole Kidman

Locuinţa lui Nicole Kidman şi Keith Urban din Los Angeles...

Citeste mai mult»
A$AP Rocky

Rapperul A$AP Rocky, găsit nevinovat într-un caz de...

Citeste mai mult»
caragea

Corina Caragea și-a câștigat primii bani la 15 ani. Ce...

Citeste mai mult»
 Kim Sae-ron

Actriţa sud-coreeană Kim Sae-ron a fost găsită moartă în...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a schimbat versurile melodiei „Don't Bother”...

Citeste mai mult»
Mihaela Bilic

Mâncarea pe care Mihaela Bilic o recomandă de cel puțin...

Citeste mai mult»
Brian Molko

Solistul trupei Placebo, inculpat în Italia. A numit-o pe...

Citeste mai mult»
Jay-Z

Plângerea prin care rapperul Jay-Z era acuzat de violarea...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira şi-a anulat concertul de la Lima. Superstarul...

Citeste mai mult»
Kate si William Ziua Îndrăgostiților

Prințul William și Kate au marcat Ziua Sfântului Valentin...

Citeste mai mult»
Lars von Trier

Regizorul Lars von Trier a fost internat într-un centru...

Citeste mai mult»
Kevin Spacey

Noi acuzații de abuzuri sexuale aduse împotriva lui Kevin...

Citeste mai mult»
Lady Gaga

Lady Gaga va susține un mega-concert gratuit la Rio de...

Citeste mai mult»
madonna

Madonna, dezvăluiri despre aventura cu Michael Jackson....

Citeste mai mult»
shakira

Shakira şi-a început primul turneu mondial după şapte ani...

Citeste mai mult»
copil

Casa regală a Suediei a anunțat prenumele prințesei...

Citeste mai mult»
Harry

„Are suficiente probleme cu soția. Este groaznică”. Trump...

Citeste mai mult»
Andreea Marin

Andreea Marin a dezvăluit cum a slăbit 20 de kilograme:...

Citeste mai mult»
William si Kate

Prinţul William şi Kate nu vor participa la ceremonia...

Citeste mai mult»
inele

Cele mai dorite inele de logodnă în 2025

Citeste mai mult»
Kendrick

Kendrick Lamar a adus muzica hip-hop în centrul Super...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Donald Trump a ironizat-o pe cântăreaţa Taylor Swift,...

Citeste mai mult»
Ed Sheeran

Ed Sheeran a cântat în stradă în India iar Poliţia i-a...

Citeste mai mult»
mark

Pentru actorul care l-a interpretat în 'The Social...

Citeste mai mult»
Karla Sofia Gascon

În urma controverselor, Karla Sofia Gascon anunță că 'va...

Citeste mai mult»
Kanye West

Kanye West anunţă că a fost diagnosticat cu autism

Citeste mai mult»
Sabato

Casa de modă Gucci se desparte de directorul său de...

Citeste mai mult»
Anna Wintour

Anna Wintour, redactor-șef al revistei Vogue, decorată cu...

Citeste mai mult»
BS

Black Sabbath anunţă un concert uriaş în oraşul natal...

Citeste mai mult»
sandra bullock

Sandra Bullock îşi avertizează fanii cu privire la...

Citeste mai mult»
bianca

Bianca Censori ar putea face închisoare din cauza...

Citeste mai mult»
Baldoni și Lively

Prima audiere în procesul dintre Justin Baldoni și Blake...

Citeste mai mult»
Travis si Taylor

Travis Kelce spune că trebuie să se inspire din energia...

Citeste mai mult»

Ce este Reiki şi ce spun studiile despre această terapie alternativă

De în Sanatate 19 oct 2015

Reiki este numele dat unui sistem simplu si totusi profund de vindecare naturala a trupului si mintii, dezvoltat de dr. Mikao Usui, care a trait in Japonia, in secolul al XIX-lea.

reiki

Pe scurt, Reiki reprezinta o tehnica japoneza de vindecare cu mainile aplicate pe corp, foarte sigura, placuta, neagresiva si care utilizeaza energia pentru a trata dureri fizice fara sa apeleze la apasare, manipulare sau masaj.

Este un sistem folosit pentru redarea echilibrului, pentru refacerea si armonizarea tuturor dimensiunilor fiintei: trup, minte, emotii si spirit.

Numele Reiki vine de la Rei (univers, spiritual) si ki sau chi care inseamna energia fortei vitala. Ideea de baza a acestei terapii este ca energia poate fi directionata pentru a sustine forta naturala a corpului de a se vindeca, conform Centrului National de Sanatate Compelementara si Integrativa din Statele Unite.

"Stiinta este acum de acord ca tot ceea ce ne inconjoara este energie vitala. In interiorul corpului aceasta energie curge prin meridiane. Cand aceste cai sunt blocate, de exemplu in urma stresului sau unor blocaje emotionale, atunci apar bolile. Aici intervine Reiki prin armonizarea circuitului interior. Reiki poate fi perceput ca cea mai pura forma de energie care poate avea un efect profund asupra sanatatii si bunastarii, reechilibrandu-ne. Reiki reprezinta o cale spirituala, dar nu este singura", explica Andreea Lada, fondator al Şcolii Iubirii şi maestru Reiki.

In ultimii ani, tratamentul Reiki a fost integrat in mai multe centre de sanatate din Statele Unite, inclusiv in spitale. Studiile realizate pe paneluri de pacienti arata ca intr-adevar aceasta terapie are un rol in reducerea anxietatii si durerii, in inducerea relaxarii, imbunatatirea simptomelor depresiei, asa cum arata datele Centrului de Spiritualitae si Vindecare al Universitatii din Minnesota.

Originile spirituale

Reiki a aparut in secolul al XIX-lea prin cunoasterea lui Mikao Usui, profesor si calugar japonez. Metoda lui Usui are la baza o descoperire proprie si o initiere personala pe care acesta a primit-o in timpul unei retrageri. Fiind crescut de misionari crestini in Japonia, Usui a studiat in copilarie Biblia si invataturile lui Iisus. Dupa ce a terminat teologia a devenit director la o scoala de baieti.

In timpul cursurilor sale, elevii l-au intrebat cum reusea sa vindece Iisus oamenii cu palmele. Nestiind raspunsul la aceasta intrebare, Usui a hotarat sa-si dea demisia si sa-si petreaca restul vietii aprofundandu-si credinta si descoperind cum puteau fi facute miracolele.

Dupa mai multi ani de cautari literare, cu precadere in budism, Mikao Usui s-a retras intr-un sanctuar de pe un munte, unde a meditat timp de 21 de zile. La finalul retragerii a primit initierea vindecarii, trezindu-se constient de culori subtile si de simbolurile budiste de vindecare. A coborat apoi in satul de la poalele muntelui facand minuni si vindecand oamenii.

La radacina terapiei Reiki se afla conceptul conform caruia boala este cauzata de dezechilibrele energiei vitale din corp, iar armonizarea acesteia aduce cu sine sanatatea. Usui este considerat a fi descoperit acest concept stravechi al sursei energei inepuizabele care poate fi folosita pentru vindecare. Prin procesul de initieri, un maestru Reiki (Usui fiind primul) poate invata si pe altii aceasta cunoastere. In 1937, Hawayo Takata aduce Reiki in Occident si incepe sa popularizeze acest tratament, conform Centrului International de Reiki.

Cum functioneaza

Tratamentele Reiki sunt facute de o persoana care are o initiere in aceasta tehnica data de un maestru, fie pe gradul I, II sau maestru. Cu cat gradul initierii este mai mare cu atat energia transmisa este mai puternica. In timpul tratamentului pacientul sta culcat pe patul de masaj, iar terapeutul isi misca palmele deasupra corpului acestuia in diferite puncte (cele corespondente centrilor de forta). Reiki poate fi facut si altora, dar si sub forma de autotratament.

"Fiecare tratament Reiki este diferit de la o persoana la alta. De obicei pacientii aflati intr-un dezechilibru mai puternic simt cu precadere armonizarile la nivelul fiintei, fie prin caldura sau senzatie de frig, furnicaturi, frisoane in locurile atinse de terapeut. Se poate simti de asemenea energia cum strabate corpul, pot aparea si dureri de cap, dar indiferent de senzatii nu trebuie sa ne agatam prea mult de ele. Fiecare este diferit si fiecare tratament este diferit. Reiki poate fi transmis inclusiv la distanta, cu aceleasi efecte. Acest lucru se datoreaza campului electro-magnetic al fiecarei persoane, care prin intentia Reiki interactioneaza", adauga Andreea Lada.

Ce spun studiile

Majoritatea terapiilor medicale sunt testate folosindu-se testul placebo. Printre cel mai extinse studii despre Reiki, exista o lucrare sistematica care a aparut in Jurnalul International de Practici Clinice in 2008. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca majoritatea studiilor aveau hibe metodologice precum marirea panelului, raportari imprecise, care nu aduceau suficiente date pentru a considera eficient tratamentul Reiki.

Pe de alta parte insa, exista studii care arata ca Reiki reduce anxietatea in cazul femeilor care au trecut prin histerectomii si reducerea durerii pentru pacientii care sufera de boli cronice. Alte cercetari punctuale realizate de cercetatorii Universitatii din Pennsylvania arata ca Reiki are rezultate pozitive in reducerea anxietatii si durerii atat pentru pacientii cu cancer, cat si cei suferinzi de HIV. Un alt studiu realizat pe pacientii care au avut atacuri de cord si care au primit Reiki a indicat o crestere a capacitatii de functionare a inimii si semne de vindecare.

Reiki nu are efecte secundare

"Este important de inteles ca Reiki nu vindeca direct o afectiune, Reiki este lumina interioara, energia care ne tranziteaza, iar accesarea ei ne aduce pacea interioara si linistea, care sunt de fapt cei mai importanti indicatori ai sanatatii – acea stare in care te afli in completa pace cu tine, indiferent de circumstante. Asadar este important ca pacientul sa creada in acest tratament si sa aiba intentia de a se vindeca. Un alt aspect de luat in calcul este faptul ca Reiki nu are nici un fel de efect secundar.", explica Andreea Lada.

Tag-uri: , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
22 feb