Brioşe cu fasole roşie
Această reţetă este o adaptare inedită a brioşelor. Fără să mai foloseşti făină, îţi vor ieşi nişte briose delicioase.
3 albuşuri, 1 galbenuş, 600 g fasole roşie, 3 linguri miere, 1 praf de copt ,1 zahar vanilat, 1 esenţă de vanilie, 1 linguriţă bicarbonat de sodiu, Flav Drops (ciocolată), 50 gr ciocolată neagră
Preparare
Fasolea din conservă se spală în mai multe ape şi se pune separat într-un bol încăpător. Abuşurile se bat spumă. Din boabele de fasole roşie se obţine o pastă cremoasă, cu ajutorul unui mixer vertical sau a unui blender.
Ciocolata se taie cubuleţe cu ajutorul unui cuţit. Jumătate din cantitate se foloseşte pentru a decora brioşele. În pasta de fasole se încorporează albuşurile, gălbenuşul, esenţele, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, mierea şi jumătate din cantitatea de ciocolată.
Amestecul obţinut se toarnă în forme şi se presară câteva cubuleţe de ciocolată pe fiecare brioşă. Brioşele se coc la foc mic până când crapă pe exterior şi trec testul scobitorii.