Ingrediente
300g malai
100g faina de grau
100g zahar
100g unt
5 oua
un pumn mai mare de stafide
praf de copt
o esenta de vanilie
un plic de zahar vanilinat
zeama de la o lamaie
Preparare
Freaca untul cu zahar si galbenusurile de ou, adauga malaiul si faina de grau si amesteca bine. Treptat, adauga esenta de vanilie si praful de copt stins in zeama de lamaie. Pune stafidele,amesteca bine, dupa care, toarna albusul de la oua si amesteca pana devine compozitia omogena.
Toarna continutul intr-o tava adanca de copt, rotunda sau dreptunghiulara, unsa bine cu unt, incinge cuptorul si bag-o la copt pentru 50-60 de minute. Ca sa verifici daca e coapta prajitura, foloseste traditionalul truc cu scobitoarea si urmareste sa se rumeneasca stratul de la suprafata.
Aceasta poate fi servita cu iaurt, smantana si dulceata cand e calda, sau pur si simplu ca o gustare pe timpul zilei. Cand se raceste, asigura-te ca ai depozitat-o corespunzator, intr-o punga sau in folie alimentara, altfel risti sa se intareasca si sa isi piarda din prospetime.
Pofta buna!
Citeste si:
Reteta zilei: Salata de pui cu avocado