Bruschete cu prosciutto și mozzarella
O rețetă de insiprație italienească extrem de simplă și foarte apreciată, care constituie o gustare ușoară sau un aperitiv impresionant.
1 baghetă, 1 cățel de usturoi, 8 felii subțiri de mozzarella, 8 felii subțiri de prosciutto, 8 frunze proaspete de busuioc, ulei de măsline
1. Se încinge cuptorul, timp în care se taie bagheta în 8 felii lungi, pe diagonală.
2. Se dau feliile cu ulei de măsline pe ambele părți și se pun într-o tavă tapetată cu foaie de copt, apoi se bagă la cuptor pentru 2 minute, după care se întorc pe cealaltă parte și se mai lasă încă două minute, până devin aurii și crocante.
3. Se scoate tava din cuptor și se lasă feliile la răcit, apoi se freacă pe fiecare parte cu cățelul de usturoi.
4. Se pune câte o felie de mozzarella pe fiecare felie de baghetă și peste ea câte o felie de prosciutto, apoi se dă iar tava la cuptor, până când se topește brânza și se îngălbenește, adică timp de aproximativ 2 minute.
5. Se ornează bruschetele cu busuioc și se servesc calde.