Mozzarella cu rosii si masline
4 pachetele de mozzarella
sare, piper proaspat macinat
100 ml otet balsamic
50 ml ulei de masline
2-3 catei de usturoi
50 g masline verzi, fara samburi
zeama de la 2 lamai
1 fir de rozmarin
1/2 legatura de busuioc
250 g rosii mici
200 g anghinare din borcn
fire de verdeata pentru ornat
Taiati mozzarella si puneti-le intr-un castron. Condimentati puternic cu sare si piper. Stropiti cu otet balsamic.
Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie. Curatati usturoiul, taiati-l felii si caliti-l.
Taiati maslinele felii si puneti-le la calit peste usturoi.
Stingeticu zeama de lamaie. Adaugati verdeata curatata, spalata si taiata marunt. Puneti totul peste mozzarella si lasati sa absoarba aromele timp de 10 minute, in frigider.
Aranjati decorativ mozzarella. Spalati rosiile, taiati-le in doua si aranjati-le peste mozzarella impreuna cu anghinarea taiata in doua. Ornati cu fire de verdeata si serviti imediat.
Reteta oferita de grupul editorial RAO - "Retete preparate in 15 minute"