Budinca de gris cu mere
500 g mere
130 g gris
250 ml lapte
200 g miere de albine
30 g margarina
1 plic zahar vanilinat
1 scortisoara macinata
½ lamaie
Merele se spala, se curata si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Merele rase se stropesc cu zeama de lamaie, apoi se presara cu scortisoara macinata. Se unge un vas de Jena cu margarina si se tapeteaza cu 2 linguri de gris. Grisul ramas se imparte in trei portii egale. Pe fundul vasului de Jena se asaza o treime din gris, peste care se pune jumatate din cantitatea de mere, apoi un strat de gris, un strat de mere si ultimul strat de gris. Se amesteca laptele cald cu mierea si zaharul vanilinat. Se toarna totul peste straturile de gris si mere din vasul de Jena. Restul de margarina se taie cuburi, se pune peste budinca si se da vasul la cuptor, pana se rumeneste. Se portioneaza si se poate servi calda sau rece.
Articolul anterior Sufleu de paste cu sunca Articolul următor Budinca de spanac