Desert cu banane caramelizate, budincă şi bezea
Acest desert cu banane caramelizate, budincă şi scorţişoară, combinate cu fursecuri sau napolitane şi bezea, îi va impresiona cu siguranţă pe cei dragi.
1/2 cană zahăr brun, 1/4 cană unt, 1/4 linguriţă scorţişoară măcinată, 4 banane coapte, 1 cană de zahăr tos, 1/3 cană făină, 6 ouă, 2 căni lapte, 2 linguriţe esenţă de vanilie, 48 fursecuri sau napolitane cu vanilie
1. Încinge o tigaie şi adaugă zahărul brun, untul şi scorţişoara, amestecând constant timp de 2-3 minute, după care adaugă bananele feliate şi mai lasă pe foc încă 2-3 minute, amestecând în continuare. Lasă tigaia deoparte şi prepară budinca.
2. Amestecă 3/4 cană de zahăr tos, făina, 2 ouă întregi şi 4 gălbenuşuri de ou într-o oală (păstrează cele 4 albuşuri deoparte). Pune oala pe foc şi amestecă în continuare constant, timp de până la 10 minute. Când compoziţia capătă textura de budincă, ia oala de pe foc şi adaugă esenţa de vanilie.
3. Împarte jumătate din compoziţia de banane caramelizate, budincă şi fursecuri sau napolitane în 8 boluri termorezistente. Adaugă ulterior încă un strat din fiecare, folosind bananele caramelizate, budinca şi fursecurile rămase.
4. Bate cele 4 albuşuri de ou cu un mixer până capătă aspect de spumă. Adaugă şi restul de zahăr tos rămas, pe rând, câte o linguriţă, amestecând cu mixerul timp de 2 până la 4 minute sau până când compoziţia de bezea se întăreşte.
5. Toarnă compoziţia de bezea în cele 8 vase, folosind, pentru un aspect deosebit, o pungă pentru ornat prăjituri.
6. Aşază vasele într-o tavă pe care ai pus în prealabil o hârtie de copt şi dă-le la cuptor pentru 15-20 de minute sau până când bezeaua capătă un aspect auriu.
7. Lasă-le să se odihnească timp de 30 de minute şi le poţi servi celor dragi.
Articolul anterior Chifteluţe din dovlecei Zucchini Articolul următor Salată de sfeclă roşie coaptă cu brânză feta