Dacă ai nostalgia trecutului, pleacă urechea la sfaturile bunicii și vezi cum se descurca ea înainte de minunățiile vieții moderne.
1. Florile vor rezista de două ori mai mult, dacă pui în vază jumătate de aspirină
Aspirina previne degradarea apei și ajută la conservarea mai multor tipuri de flori, pe când altele reacționează pozitiv la un pic de sare sau chiar oțet.
2. Prinde un stilou cu un elastic de mână, ca să înveţe copilul cum să scrie corect
Pune un elastic de cauciuc pe mâna celui mic, apoi prinde de el un stilou cu capacul pus spre încheietură și rotește-l la 180 de grade, pentru ca ustensila de scris să stea în poziția corectă.
3. Pune sare pe o pată, cât de repede se poate
Sarea va absorbi majoritatea grăsimii din pată. Pune un pic de sare chiar deasupra petei de pe haine, imediat ce ți-a scăpat ceva, las-o să acționeze puțin, apoi scutură. O pată mare va fi mai ușor de spălat și una mică va dispărea.
4. Oja uscată își revine cu acetonă
Câteva picături de acetonă turnate în sticla veche de ojă o vor face să arate ca și nouă și să mai poată fi folosită de câteva ori, chiar mai strălucitoare decât înainte. Atenție să nu pui totuși prea multă, altfel va deveni prea apoasă.
5. O tigaie uscată se curăță dacă fierbi apă sărată în ea
Poți curăța cu ușurință o tigaie arsă de grăsime fără a folosi detergent sau a freca până o zgârii. Trebuie doar să pui apă cu sare în ea și să o fierbi aproximativ 15-20 de minute.
6. Mâinile pătate de alimente colorate pot fi curățate cu lămâie
Săpunul normal doar întinde culoarea de la sfeclă sau alte alimente, deci este mai bine să folosești o jumătate de lămâie sau să te speli pe mâini cu suc de lămâie.
7. Ouăle fierte nu se vor sparge dacă le pui în apă sărată
Sarea nu va avea de fapt influență asupra cojii cât nu va permite albușului să se scurgă afară, iar gustul va rămâne același.
8. Pentru a evita fărâmițarea pâinii, înmoaie cuțitul în apă clocotită
Pentru a fi sigură că pâinea proaspătă nu se fărâmițează când o tai, înmoaie mai întâi cuțitul în apă clocotită sau toarnă apă fiartă pe ea, apoi șterge lama și taie felii egale.
9. Cartofii desumflă ciupiturile de insecte
Ia un cartof mic și taie-l în jumătate, de preferat pe lungime. Pune o jumătate pe rană sau ciupitură și fixeaz-o cu un elastic sau o banderolă. Cartofii reduc inflamațiile și ajută la hidratarea zonei, ceea ce crește viteza de vindecare și acest lucru ajută în cazul oricărei ciupituri sau iritații.
10. Stabilește punctele cardinale cu ajutorul unui ceas de mână
Ia un ceas de mână cu limbi și poziționează-l astfel încât limba mică, de ore, să arate către soare, apoi împarte unghiul dintre ora unu și limba care indică ora și linia dintre cele două va fi către sud. Până la prânz, sudul va fi în partea dreaptă față de soare, apoi în stânga.
Bunica te învață 10 trucuri care încă funcționează
Unele trucuri sunt cu adevărat ingenioase și atât de multe generații se folosesc de ele, dar altele sunt uitate și puse sub auspiciul lucrurilor învechite.