Ai observat in ultima vreme ca cel mici intampina dificultati la scoala, invatatoarea te suna tot mai des sa se planga de acesta? Cel mic este tot mai retras, iar daca incerci sa vorbesti cu el, devine violent? Il vezi mai mereu trist si te trezesti noaptea cu el in pat? Refuza sa mai manance sau are tulburari de dispozitie? Ei bine, e foarte posibil sa fie necesara o vizita la psiholog.
Cum poti sa fii prietenul copilului tau
Poate nu ai suficient de mult timp la dispozitie sa stai de vorba cu cel mic si nu ai apucat sa observe toate aceste schimbari. Totusi, nimic nu e de nerezolvat. Un psiholog te poate ajuta sa rezolvi problemele de identitate ale copilului tau. Impreuna veti reusi sa identificati si sa inlaturati cauzele problemelor si ,intr-un final, cel mic va reusi sa ia deciziile cele mai bune.
Un copil trebuie consiliat in aceste momente dificile, pentru a nu-l pierde la un moment dat de sub control. Acesta trebuie sa invete sa treaca peste clipele dificile si sa isi descopere resursele necesare dezvoltarii si consolidarii personalitatii.
Copilul tau poate sa treaca cu ajutorul consilierii psihologice de impasul in care se afla. Exista nenumarate metode psihologice pentru consilierea copiilor: prin intermediul jocurilor, desenului, prin ascultarea povestilor terapeutice, prin tehnici de respiratie si nu numai.
Daca il duci pe cel mic la psiholog nu inseamna ca are probleme psihice, ci pur si simplu ca are nevoie de sprijunul unui profesionist pentru a-si regasi calea. Metodele folosite la consilierea psihologica sunt fundamentate stiintific si exclud cu desavarsire abuzurile, lezarea integritatii fizice sau psihice, a demnitatii si a onoarei persoanelor.
Sursa: psiholog-recrutare.ro
Citeste si:
Cum sa readuci armonia in familia ta
11 moduri in care se schimba relatia pe care o ai cu parintii tai