Zahărul îţi sabotează dieta şi împiedică dispariţia kilogramelor în plus. Mai mult decât atât, zahărul în exces declanşează apariţia kilogramelor.
Despre fructe ştim că sunt sănătoase şi că medicii nutriţionişti ne îndeamnă să le includem în alimentaţia noastră. Totuşi, fructele au şi ele un conţinut ridicat de zahăr.
Medicul nutriţionist Alissa Rumsey, purător de cuvânt al Academiei de Nutriţie şi Dietetică din SUA, susţine că este o mare diferenţă între zahărul natural, cel pe care îl regăsim în fructe, şi zahărul adăugat din produsele consumate (sucuri, prăjituri, alimente procesate).
Aşadar, zahărul pe care îl regăsim în fructe este unul sănătos, spre deosebire de zahărul adăugat. Totuşi, trebuie să fim conştienţi de faptul că orice tip de zahăr creşte nivelul de zahăr din sânge, eliberând astfel insulină. Insulina este hormonul care se ocupă cu depozitarea, aşa că va transforma zahărul din sânge în grăsime, care de regulă se depune pe abdomen.
Tot medicul nutriţionist ne recomandă şi să ne limităm consumul de fructe la 3 porţii pe zi. În ceea ce priveşte cantitatea atunci când vine vorba despre porţii, o cană de fructe de pădure sau de alte fructe feliate reprezintă o porţie.