In situatia in care cei doi parteneri isi doresc cu ardoare un copil, dar femeia nu reuseste sa ramana insarcinata apar varii intrebari legate de fertilitatea partenerei, de fertilitatea partenerului, de problemele de sanatatea ce ii privesc pe amandoi si pana la armonia din cuplu. Aceste intrebari sunt firesti, de altfel.
Insa trebuie sa stii ca infertilitatea nu inseamna sa nu poti avea niciodata copii. Mai mult decat atat, conform opiniilor specialistilor in medicina, se pare ca infertilitatea apare din primul an de la contactul sexual neprotejat in cazul in care femeia nu a ramas insarcinata, chiar daca aceasta sarcina poate aparea la un an si o zi de la contactul sexual neprotejat.
Daca infertilitatea se refera la lipsa unei sarcini care poate fi cauzata atat de problemele partenerei, cat si de problemele partenerului, sterilitatea ii priveste strict pe barbati fiind de fapt un flux atipic de sange in zona pelvina.
Motivele de intarzierea a aparitiei bebelusului in familie pot varia de la dezechilibrele hormonale ale partenerei la nivelul scazut de testosteron in cazul partenerului.
Un alt aspect care ar intarzia aparitia sarcinii poate fi reprezentat de hipertiroidie sau hipotiroidie sau de aparitia unor afectiuni de tip inflamatoriu, de leziuni aparute la nivelul aparatului genital si pana la stilul de viata total neadecvat.
Chiar daca ati constatat ca sunteti infertil/a, nu trebuie sa disperati, exista metode care vin in ajutorul vostru.
In primul rand trebuie sa consultati impreuna cu partenerul/ partenera un medic specialist in aceasta problema pentru a vedea unde este problema. Ulterior, conform recomandarilor medicului specialist se va incerca rezolvarea problemei, aspect ce va presupune putina rabdare. Insa, daca iti vei impune un regim alimentar atent, vei face mai multa miscare in mod mai organizat, nu te vei mai expune stresului, atunci sansele pentru ca sa apara un nou membru in familie vor creste.
Sursa: bebee.ro.