Cei mici îşi doresc ca această gustare pe care o iau la şcoală să întrunească o serie de condiţii: să fie "ceva bun" şi să îi ajute să facă parte din grupul lor de copii, este de părere Ioana Ginghină.
Aşa că actriţa s-a gândit să încerce anul acesta o nouă strategie şi, în weekendul de dinaintea fiecărei săptămânii de şcoală, să aibă o zi în care va merge la cumpărături alături de fiica ei, Ruxandra, şi să gătească ceva sănătos împreună.
Pentru prima săptămână din noul an şcolar, Ioana Ginghină a încercat o reţetă de batoane raw vegane cu cereale, pe care o recomandă tuturor mămicilor.
Batoane raw vegane cu cereale, testate de Ioana Ginghină
Ingrediente:
200 g cereale de ovăz,
70 g fructe uscate (merişoare, stafide, goji, curmale),
50 g cacao,
1 linguriţă scorţişoară,
80 ml unt de cocos,
80 ml miere,
200 g unt de migdale ori arahide.
Mod de preparare:
1. Se amestecă prima dată unturile şi uleiurile, dar nu se aduc la fierbere, ci se topesc uşor la maximum 40 de grade, ne recomandă Ioana Ginghină pe blogul ei.
2. Se adaugă pe rând toate ingredientele şi se amestecă la blender până se face o compoziţie puţin lipicioasă.
3. Se întinde toată compoziţia într-o tavă unsă cu ulei sau pe o hârtie de copt şi se bagă la congelator pentru 2 ore.
4. Se scoate compoziţia, se taie în batoane dreptunghiulare şi se depozitează în congelator sau frigider pentru o săptămână.