Medicul nutritionist Mihaela Bilic a abordat astazi un subiect de sezon si a prezentat cateva proprietati nutritionale ale gogosarului.
"Eu as vrea sa va prezint gogosarul ca super-alternativa la ardeiul gras mancat proaspat sau pus in ciorbe, tocanite, salate, tocaturi. Varianta rosie la culoare este de 7-10 ori mai bogata in vitamina C si betacaroten (provitamina A) decat clasicul ardei gras verde. Gogosarul are si avantajul de a fi foarte carnos si zemos, poti sa musti din el ca dintr-un mar", a explicat medicul nutritionist Mihaela Bilic pe pagina oficiala.
Gogosarul este plin de nutrienti este mai hranitor decat ardeiul. Una dintre sugestiile specialistei este sa il pui pe gratar sau la cuptor, dar il poti manca cu tot cu coaja. In plus, este o leguma bine tolerata de persoanele care au o digestie sensibila.
"Are coaja subtire si multa pulpa, adica e mai hranitor si mai plin de nutrienti. Coaja subtire inseamna ca nu poate fi copt si curatat, dar eu va sfatuiesc sa-l puneti pe gratar sau la cuptor taiat in felii si dupa ce se inmoaie putin sa-l mancati cu tot cu coaja.
Gogosarul e dulce, alcalin, plin de fibre si vitamine si sarac in calorii. E bine tolerat si de persoanele cu sensibilitate digestiva, iar copiii ar trebui sa-l manance ca pe un fruct. Nu ai cum sa gresesti daca consumi gogosari", a concluzionat Mihaela Bilic.
Citeste si: Fructele si legumele pe care le poti aduga in apa pe care o bei
Dieta calendarului: slabesti in functie de sezon
Cum sa gatesti varza Kale ca un adevarat profesionist
Trucuri pentru a-ti face propria gradina de legume bio
Foto: bzi.ro