Această stare contribuie la impresia că stomacul este mult mai mare, iar acest lucru trebuie luat în serios, pentru că ascunde o dietă defectuasă sau intoleranțe la anumite alimente.
1. Ar trebui să eviți mesele prea îmbelșugate
Unii oameni care se balonează știu deja că au diverse afecțiuni gastrointestinale. Aceștia ar trebui să mănânce mai puțin, pentru a se simți mai bine.
2. Îndepărtează alimentele la care ai intoleranță sau ești alergică
De multe, ori, alergiile alimentare sau intoleranțele sunt cauza balonării. Principalii alergeni sunt laptele, făina, fructoza, glutenul și ouăle, care provoacă, la rândul lor, balonare.
3. Elimină băuturile carbogazoase
Una dintre principalele cauze ale balonării este datorată consumării de băuturi acidulate, care conțin gaz ce se dizolvă în anumite părți ale organismului în lichid. Așadar, dacă înghiți gaz sau aer, este posibil să te balonezi.
4. Evită alimentele care devin gazoase în stomac
Dacă anumite alimente te fac să te simți umflată, ar trebui mereu să le eviți. De asemenea, consumul de alimente grase grase îți poate crea un anumit disconfort, deoarece încetinește procesul de digestie.
5. Îmbunătățește-ți dieta
Numeroase studii au arătat că anumiți carbohidrați nu pot fi digerați cum ar trebui și provoacă sindromul colonului iritabil, cea mai întâlnită afecțiune gastro din lume. Este o afecțiune a cărei cauză e destul de greu de reperat la timp și atacă aproape 16% dintre oameni, majoritatea nediagnosticați, așa că ar fi bine să urmărești cum se comportă organismul tău la alimente precum: făină, usturoi, ceapă, brocoli, conopidă, fasole, pere și pepene.
6. Fii atentă la alcool
Alcoolul îndulcit duce la balonare, mai ales dacă este consumat în cantități mari. Încearcă să eviți cocktailurile, dar și guma de mestecat fără zahăr, care are alte forme de îndulcitori.
7. Ia suplimente alimentare
Există foarte multe medicamente care se vând fără prescripție și luptă împotriva balonării și a altor probleme digestive. Aceste enzime digestive ajută la spargerea componenților din anumite alimente.
8. Imediat ce apare constipația du-te la medic
De cele mai multe ori, constipația agravează balonarea, dar împotriva ei luptă o doză sănătoasă de magneziu și activitatea fizică.
9. Probioticele ajută
Mai multe studii au demonstrat că anumite suplimente cu probiotice reduc balonarea la oamenii cu probleme digestive.
9 motive ale balonării și cum să scapi de ele
Balonarea este senzația de stomac umflat după o masă copioasă și este cauzată de perturbarea mișcării mușchilor care se află în jurul mai multor zone ale sistemului digestiv.