"Podul" este un exerciţiu grozav pe care îl poţi face în fiecare zi pentru a învăţa cum să îţi activezi muşchii fesieri. Atunci când este executat corect, "podul" te poate învăţa cum să îţi controlezi trunchiul, cum să controlezi şoldurile, cum să dezactivezi bicepşii femurali şi - poate cel mai important dintre toate - cum să pui la muncă muşchii fesieri.
Citeşte mai jos câteva dintre cele mai uimitoare lucruri care se întâmplă atunci când faci "podul" în fiecare zi.
1. Vei spune "adio" durerilor de spate.
Un posterior slăbit şi deloc activ este "reţeta" perfectă pentru dureri de spate. Din cauza sedentarismului şi stilului de viaţă modern, muşchii noştri fesieri nu sunt atât de folosiţi. Drept rezultat, se întâmplă ca ulţi muşchi să preia munca pe care muşchii fesieri ar trebui să o facă. Procesul prin care muşchii fesieri devin mai puţin activi a fost denumit "amnezie gluteală".
Însă dacă faci "podul" în fiecare zi (în special după ce ai avut perioade prelungite în care ai stat jos), acest exerciţiu te va ajuta să îţi trezeşti la viaţă muşchii fesieri şi să "resetezi" pelvisul. Acest exerciţiu îţi ajută corpul să îşi amintească să folosească şoldurile (şi fesele) să creeze mişcarea în locul coloanei vertebrale mai fragile, pe care nu ar trebui să se pună atâta presiune.
2. Durerea de genunchi va dispărea ca prin magie.
Unul dintre principalele motive pentru apariţia durerilor de genunchi este lipsa controlului asupra osului superior al piciorului, femurul. Această lipsă de control al femurului duce la o serie de mişcări greşite. Toate aceste mişcări sunt asociate cu durerea de genunchi dacă se întâmplă prea des.
Muşchii fesieri joacă un rol major în controlarea femurului la articulaţia şoldului, lucru care va avea un efect asupra modului în care alte oase ale articulaţiei genunchiului se unesc şi se mişcă împreună.
"Podul", în special varianta într-un singur picior, te poate ajuta să îţi antrenezi femurul să rămână aliniat cu genunchii şi degetele de la picioare, evitând astfel mişcările care au potenţialul de a dăuna genunchiului.
3. Timpul tău de alergare se va îmbunătăţi.
Una dintre funcţiile principale ale muşchilor fesieri este extensia şoldului, conducând piciorul către spatele tău. Mulţi alergători (persoanele care aleargă pe distanţe lungi, folosesc mult din capacitatea cvadricepşilor şi bicepşilor femurali pentru a alerga, dar prea puţin din funcţia muşchilor fesieri.
Îmbunătăţind funcţia muşchilor fesieri - adică făcând "podul" des - acest exerciţiu te va ajuuta să îţi întăreşti şi să îţi îmbunătăţeşti o mulţime de aspecte ale sesiunii de alergare - locul unde piciorul atinge solul, forţa exercitată de picior şi stabilitatea pelvisului. Astfel, vei alerga mai repede şi mai eficient.
4. Vei sta mai dreaptă şi vei părea mai înaltă.
Postura este literă de lege. Iar muşchii fesieri sunt pivotul unei mişcări corecte. Fără fesieri care să fie activi şi puternici, intestinele nu vor sta aşezate în mod corespunzător în zona pelviană. Asta înseamnă că toţi muşchii de deasupra şi de sub pelvis, nu pot funcţiona optim, iar corpul va trebui să compenseze. Această compensare, de obicei, vine sub forma unei posturi incorecte, cu spatele cocoşat, iar persoana stă aplecată.
Însă dacă vei face "podul" mai des, acest exerciţiu te va ajuta nu doar să îţi întăreşti muşchii feesieri, astfel încât pelvisul să stea corect, dar îţi va arăta totodată cum se simte o coloană vertebrală în poziţie neutră.
5. Vei fi în sfârşit fericită şi încântată de modul în care îţi vin jeanşii.
Femeile, în general, nu sunt mulţumite de modul în care jeanşii stau pe corpul lor şi ajung să se mulţumească de cele mai multe ori cu modele de pantaloni care nu le avantajează. Însă acum nu mai trebuie să cauţi prin toat magazinele o pereche de jeanşi care să se potrivească pe trupul tău sau care doar să arate ok pe tine. Dacă vei avea un posterior tonifiat, te vei bucura de un "upgrade" instant la orice pereche de jeanşi vei purta.
Acum ţine minte că, odată ce ai "plusat" cu ceva mai multă materie primă la capitolul formă şi mărime în ceea ce priveşte fesierii tăi, exerciţiul care te-a ajutat în acest sens a fost banaul "pod". Sursa.