Usturoiul este întotdeauna folositor şi de multe ori este recomandat de experţi pentru că întăreşte sistemul imunitar şi are numeroase beneficii pentru sănătate.
Dar ce se întâmplă când mănânci usturoi pe stomacul gol?
Cercetătorii au descoperit că un consum regulat de usturoi pe stomacul gol are eficienţa unui antibiotic natural. Acest lucru se întâmplă pentru că bacteriile sunt depistate şi nu-i pot face faţă "usturoiului teribil".
Usturoiul conţine 400 de ingrediente active şi este bogat în vitamine şi minerale: adenozină, alicină, aminoacizi, fibre alimentare, grăsimi vegetale, vitamina A, vitamina B1 și B2, vitamina C, fier, enzime, uleiuri esențiale, iod, potasiu, calciu, seleniu, sulf şi fosfor.
Cel mai important ingredient din usturoi este alinina, care acţionează mai bine decât aspirina. Consumul regulat de usturoi pe nemâncate stimulează circulaţia sângelui, scade presiunea arterială şi arde grăsimile din sânge, ba chiar previne bolile de inimă.
Este un antioxidant excelent şi protejează corpul de "duşmanii sănătăţii".