Potrivit studiului, tinerii de 25 de ani au în medie peste zece prieteni: 17 relații solide în cazul tinerelor și 19 în rândul tinerilor. Aceste cifre scad în contextul apariției unor evenimente pe parcursul vieții: căsătorie, copii, pensionare, boală etc.
Fiecare dintre aceste momente cheie împinge spre izolare, conform The Washington Post. În aceste împrejurări, se întrețin relații cu un cerc restrâns de prieteni.
Până să ajungă la această concluzie, cercetătorii au studiat apelurile telefonice a 3,2 milioane de europeni, analizând frecvența și durata conversațiilor. Rezultatul a fost că telefoanele tinerilor de 25 de ani sună cel mai mult. Acest lucru explică parțial și singurătatea vârstnicilor, mai puțin familiarizați cu noile tehnologii de comunicare.
The Washington Post atrage totuși atenția că trebuie luate în considerație și alte metode de contactare telefonică, cum ar fi WhatsApp sau Skype.
Adolescenții își folosesc smartphone-urile mai mult pentru trimiterea de mesaje, decât pentru inițierea unor conversații telefonice. Apelurile, chiar și rare, dovedesc mai mult trăinicia relațiilor, decât sutele de cunoștințe de pe Facebook, încheie directmatin.fr.