Ştii deja că usturoiul este unul dintre alimentele sănătoase, fiind un antibiotic natural. Însă ştii ce se întâmplă atunci când acesta este ţinut la macerat în miere, şi ea un aliment-minune cu proprietăţi antiinflamatorii?
În primul rând, macerarea usturoiului în miere îi potenţează proprietăţile vindecătoare. Drept urmare, orice infecţie din organism se va vindeca rapid, iar răceala nu se va mai lipi de tine pentru că sistemul de imunitar va fi întărit.
Apoi, colesterolul îţi va scădea treptat dacă foloseşti acest remediu în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol. Şi simptomele specifice diabetului vor fi estompate aşa că diabeticii ar trebui să consume usturoi macerat în miere cu regularitate.
E indicat să consumi usturoiul cu 15 minute înainte de micul dejun, asta pentru că atunci alicina, un compus important din usturoi, este absorbită rapid. În ceea ce priveşte mirosul neplăcut nu ar trebui să îţi faci griji, pentru că mierea îl neutralizează.
Iată cum se macerează usturoiul în miere: pune 30 de căţei de usturoi într-un borcan de miere şi lasă-i la macerat preţ de 10 zile. În fiecare zi, agită bine borcanul.