Supă anti-răceală cu 52 de căţei de usturoi
Uită de tratamentele contra gripei şi răcelii, această supă din mai mult de 50 de căţei de usturoi, cu ceapă, cimbru si lămâie distruge orice virus posibil. Supa de usturoi nu e numai bună, e un medicament în toată regula care te va ţine departe de orice boală.
26 de căţei de usturoi nedecojiţi, 2 linguriţe de ulei de măsline, 2 linguriţe de unt, 1 linguriţă jumătate de pudră ardei iute, jumătate de ceşcuţă de ghimbir proaspăt, două ceşti de ceapă bucăţele, 1 linguriţă jumătate de cimbru proaspăt tocat, 26 de căţei de usturoi decojiţi, 1 ceaşcă jumătate de ulei de cocos, 3 ceşti şi jumătate de supă de legumă, 1 lămâie tăiată în patru
1. Se încinge cuptorul la 180 de grade. Se pun cei 26 de căţei de usturoi cu tot cu coajă într-un vas de yena şi se toarnă peste două linguriţe de ulei de măsline, plus un strop de sare. Se acoperă vasul cu folie de aluminiu şi se lasă la cuptor în jur de 45 de minute, până usturoiul devine maro-auriu. Apoi se lasă la răcit, după care se decojeşte usturoiul şi se pune în alt bol.
2. Într-o tigaie la foc mediu, topeşte untul şi pune ceapa, cimbrul, ghimbirul şi praful de ardei iute. Găteşte aproximativ 6 minute până ceapa devine transparentă. Adaugă usturoiul făcut la cuptor şi cei 26 de usturoi cruzi decojiţi şi lasă-i pe foc circa 3 minute. Adaugă supa de legume, acoperă, şi lasă să fiarbă până când usturoiul devine foarte fraged, circa 20 de minute. Amestecul obţinut se dă un pic prin blender, apoi se adaugă laptele de cocos şi se mai pune încă o dată pe foc, până dă în clocot.
3. Stoarce o bucată de lămâie în fiecare bol.
Poftă bună!
Articolul anterior Paste cu fasole Articolul următor Lasagna fără coacere, cu spanac şi brânză ricotta