Un studiu recent a scos la iveală un fapt uluitor: pastele sunt mai sănătoase după ce sunt reîncălzite. Un studiu realizat de către cei de la BBC, condus de medicii Michael Mosley şi Chris van Tulleken a dovedit faptul că pastele reîncălzite reduc nivelul de zahăr din sânge, spre deosebire de pastele fierbinţi, abia gătite.
Doctorul Chris van Tulleken susţine că simpla schimbare a temperaturii de servire a pastelor prin reîncălzire poate transforma o porţie de carbohidraţi într-una bogată în fibre.
Specialiştii au dovedit că, odată răcite iar apoi reîncălzite, pastele se transformă în amidon rezistent. Acesta este rezistent la digestie în partea de sus a tractului digestiv, deci trece neschimbat prin colon. Aşadar, amidonul rezistent funcţionează exact ca fibrele solubile iar beneficiile acestuia sunt scăderea apeitului, inducerea stării de saţietate, scăderea nivelului de zahăr din sânge şi nu numai.