Ceapa umpluta cu carne
4 cepe mari
300 g carne tocata (amestec porc cu vita)
2 linguri orez
2-3 linguri ulei de masline
marar verde
patrunjel verde
tarhon verde
200 ml sos de rosii
100 ml supa de carne sau legume
sare, piper
Se curata ceapa de foile exterioare uscate. Se scoate miezul lasand doar 2-3 foi exterioare, avand grija ca ceapa sa nu se rupa. Separat, se caleste carnea tocata cu uleiul bine incins si cand isi schimba culoarea, se adauga orezul, continuandu-se calirea inca 5-6 minute. Se ia de pe foc, se lasa sa se racoreasca, se adauga verdeata tocata, sare si piper, dupa gust, se amesteca bine si cu aceasta compozitie se umplu cele 4 cepe. Se asaza intr-un vas termorezistent, se adauga sosul de rosii, supa de carne sau de legume, se pune capac si se da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Se serveste calda.
Articolul anterior Cartofi la tigaie cu ardei gras Articolul următor Snitele de varza dulce