1. Înțelegere
Desigur, este important să beneficiezi de înțelegere din partea celor din jurul tău, dar cel mai important este să fii tu însăți înțelegătoare cu propria persoană, deoarece durează să-ți intri în pielea noului personaj și nu există nici un manual universal pentru rolul de mamă. Ai răbdare cu tine, cu el mic și cu cei din jur și acceptă faptul că uneori va trebui să încerci și a doua oară ca să-ți iasă bine.
2. Pui de somn
Dormi atunci când doarme copilul, deoarece este foarte important să-ți refaci resursele de energie și chiar și acele reprize de câte 30 de minute îți vor face bine. Organismul îți va mulțumi dacă vei profita de acest timp liber și nu vei încerca să faci altă treabă prin casă.
3. Totul la îndemână
Asigură-te că atunci când stai jos și îl hrănești ai la îndemână tot ce ți-ar putea trebui atât pentru el cât și pentru tine, deoarece să fii blocată în acea poziție și să ți se usuce gura de sete nu este un sentiment prea plăcut. De asemenea, ține pe lângă tine telecomanda de la televizor, telefonul tău mobil și o pernă.
4. Acceptarea ajutorului
Oamenii te vor întreba ce pot face pentru a te ajuta așa că profită de acest lucru și oferă-le câte ceva de făcut, fie că este vorba despre a face curat într-o cameră din casa ta în timp ce tu ești cu copilul în dormitor, fie a spăla vasele, a-ți face cumpărăturile sau a avea grijă de copil într-o seară când vrei să ieși în oraș cu partenerul.
5. Mai puțini musafiri
Există două tipuri de musafiri: cei care vor să ajute și cei care vor să fie serviți cu de toate în timp ce se uită la copil. Nu trebuie să te simți prost că refuzi al doilea tip de vizitatori sau că le dai ceva de făcut, pentru că până la urmă liniștea ta și a copiluli tău contează mai mult decât să vadă ei „maimuța”.
6. Totul va fi bine
Vei avea momente când îți va veni să plângi și momente în care vei fi în culmea fericirii, dar nu trebuie să ții nimic pentru tine. Ca să-ți păstrezi integritatea psihică trebuie să-ți exprimi sentimentele și să vorbeșți măcar cu partenerul tău. Lacrimile se vor usca în curând și vor trece, dar dacă nu comunici ce simți, vei avea de suferit pe termen lung.
7. Secretul noilor mămici
Secretul este că orice mamă face doar ce-i stă în puteri ca să fie totul bine. Nu există un manual universal pentru meseria de părinte așa cum nu există nici o mamă perfectă. Dacă faci tot ce poți, chiar dacă apar și greutăți, totul va fi bine, este important doar să te străduiești și să-i vrei binele celui mic, fără a te îmbolnăvi de nervi.
Cele 7 lucruri pe care trebuie să le știe orice proaspătă mămică
Dacă ești o proaspătă mămică, știi deja că există multe provocări cărora trebuie să le faci față, iar informațiile din acest articol îți vor ușura viața.