Clatite cu bezea
Pentru aluatul de clatite
3 oua
150 g faina
1 praf de sare
350 ml lapte dulce
30 g unt
Pentru umplutura
500 g pere curatate de coaja si samburi
500 g piersici galbene, fara coajasi samburi
100 g zahar
50 g unt
125 g biscuiti cu migdale
1 galbenus
2 linguri lichior de migdale
3 albusuri
100 g zahar pudra
4 linguri dulceata de caise
Se prepara aluatul pentru clatite si se coc 12 clatite. Se pun perele, piersicile, zaharul si untul intr-o cratita mare si se fierb 30 de minute, apoi se lasa sa se raceasca. Se transfera totul intr-un bol, se mixeaza impreuna cu galbenusul, biscuitii si lichiorul de migdale. Se pune cate o lingura din aceasta compozitie pe fiecare clatita, se pliaza in doua si se asaza pe un platou termorezistent. Separat, se bat albusurile spuma tare impreuna cu zaharul pudra. Se pune un strat de dulceata de caise deasupra clatitelor si un strat de bezea, apoi platoul se pune la gril pana cand bezeaua se rumeneste. Se servesc calde.
Articolul anterior Biscuiti fragezi Articolul următor Crepes Suzette