Clătite nemţeşti cu sirop de lapte bătut
Pregăteşte-le celor dragi un desert delicios, uşor de preparat, diferit de clătitele tradiţionale.
pentru aluat - 6 ouă, 1 cană de făină, 1 cană de lapte cu 2% grăsime, 1/2 linguriţă de sare, 2 linguri de unt topit; pentru sirop - 1 1/2 ceşti de zahăr, 1/2 ceaşcă de unt, 2 linguri de sirop de porumb, esenţă de vanilie şi zahăr pudră
1. Amestecă într-un blender ouăle, laptele, făina şi sarea, până obţii o compoziţie omogenă.
2. Toarnă untul topit într-o tavă, întinde-l uniform pe toată suprafaţa, după care toarnă compoziţia şi dă-o la cuptor, neacoperită, timp de 20 de minute, la 400 de grade.
3. Între timp, într-o tigaie mică, amestecă primele 5 ingrediente pentru sirop şi dă-le în clocot, după care lasă compoziţia pe foc pentru 7 minute. Ia tigaia de pe foc şi adaugă esenţa de vanilie.
4. Scoate aluatul pentru clătite din cuptor după 20 de minute, pudrează-l cu zahăr, porţionează-l şi serveşte-l imediat, cu siropul obţinut.
PONT: Pentru un desert excepţional, poţi servi clătitele cu fructele preferate ale celor dragi, învăluite în sirop de lapte bătut.
Articolul anterior Paste cu dovlecel şi lămâie Articolul următor Orez chinezesc cu ou şi pui