Clatite cu fructe de padure
Pentru aluatul de clatite
150 g faina
3 oua
500 ml lapte
ulei pentru prajit
Pentru umplutura
400 g branza de vaci
3-4 linguri zahar pudra
1 plic zahar vanilinat
1 kg fructe de padure proaspete sau congelate
frunze de menta
Se prepara aluatul de clatite din ingredientele mentionate si se lasa sa stea, la rece 30 de minute, apoi se prajesc foile de clatite. Separat, se amesteca branza cu zaharul vanilinat, zaharul pudra si jumatate din cantitatea de fructe. Se umplu clatitele si se pliaza in patru. Separat, celelalte fructe se stropesc cu lichior din fructe de padure si zeama de la 1 portocala, la care se adauga 1 lingura de zahar. Se incalzesc la foc domol si se servesc alaturi de clatitele umplute care se pudreaza cu zahar si se orneaza cu frunze de menta.
Articolul anterior Turta dulce fara ou Articolul următor Cozonac umplut cu fructe