Mai jos îţi prezentăm un ghid, care include câteva reguli pe care ar fi indicat să le respecţi când ai de-a face cu acest mediu.
1. Pune lucrurile la loc de unde le-ai luat
Nimeni nu vine la sală să se joace de-a v-aţi ascunselea. Oamenii care mişcă sau mută echipamentul din jur (sau pur şi simplu aruncă ganterele pe oriunde vor) sunt cei mai frecvenţi factori care îi pot ofensa pe ceilalţi. Dacă mişti sau muţi ceva, întotdeauna returnează-l sau pune-l în locul unde l-ai găsit iniţial.
2. Şterge echipamentul
Aproape toate aparatele au prosoape mai mici sau mai mari la îndemână. Ia unul şi trece-l rapid peste orice suprafaţă pe care ai atins-o, inclusiv saltele.
Unele cercetări au arătat că, prin faptul că ştergi aparatele, poate nu curăţă în mod semnificativ microbii, dar e mai bine să te ghidezi după aveastă regulă, deoarece orice efort contează în lupta cu germenii. Şi ştii că este dezgustător să stai sau să te aşezi pe transpiraţia altor persoane.
3. Renunţă la bagaj
Unii oameni te înţeleg dacă intri la sală pentru o sesiune rapidă, eşti deja schimbată în echipamentul sportiv şi ai prefera să nu mai faci o oprire la vestiare să îţi laşi acolo geanta de sală.
Dar dacă aduci cu tine geanta sau bagajul, întocmai ca pe un însoţitor, nu este doar un lucru enervant, dar este un adevărat motiv de îngrijorare: nu le determina pe celelalte persoane care fac exerciţii să fie nevoite să sară peste bagajul sau geanta ta de mână.
4. Cere ajutorul
Nu eşti sigură cum să foloseşti acel lucru numit TRX? Nu găseşti un sac de box? Vorbeşte, nu sta degeaba. Poate ţi se pare intimidant să abordezi antrenorii sau instructorii de fitness, dar chiar ei te încurajează să pui întrebări.
Trebuie doar să fii atentă la momentul pe care ţi-l alegi pentru a pune întrebări: dacă deranjezi un angajat de la sală care se află deja în mijlocul antrenamentului cuiva, asta denotă că eşti nepoliticoasă.
5. Mare atenţie la oglinzi
Să te uiţi la propria imagine te poate ajuta să vezi cum formele tale lucrează. Dar nu abuza de oglindă dacă nu ai de gând să o foloseşti. Şi ia în considerare modul în care refleţia / imaginea ta le influenţează pe celelalte persoane care fac exerciţii. Lasă un spaţiu în jurul tău, aproximativ egal cu lungimea braţului tău, mai ales dacă sunt şi alte persoane care fac aceleaşi repetări şi seturi ca şi tine.
6. Las-o mai moale cu tehnologia!
Acesta este primul lucru pe care îl vei auzi din gura oricărui expert. Dar acum merită să subliniem asta, deoarece se aplică şi la sală, indiferent de ceea ce faci acolo. Încetează cu trimiterea constantă a mesajelor şi cu zecile de selfie-uri pe care ţi le faci la sală.
Dacă vrei, poţi posta o fotografie motivaţională făcută înainte sau după antrenament, dar nu făcută pe podea. Ţi se distrage atenţia cu uşurinţă, de fiecare dată când auzi soneria telefonului? Atunci pune-l pe silenţios sau pe modul "avion". Sursa.