Conopida gratinata cu sos de tomate
1 conopida romanesco
Supa de legume
2 oua
200 ml de lapte
100 g branza topita
1 ceapa
800 grame de tomate
2-3 linguri pasta de tomate
Sare
Piper proaspat macinat
Piper Cayenne
1 lingurita de unt
1 priza de zahar
frunze de busuioc pentru ornat
Curatai conopida, spalati-le si lasati-le apoi sa se scurga bine. Dupa ce s-au scurs taiti conopida in bucatale. Puneti supa la fiert, adaugati conopida si lasati-o sa fiarba circa 6-8 minute. Dupa ce s-a fiert scoateti bucatelele de conopida si lasati-le la scurs.
Intr-un castron alestecati ouale cu laptele si cu branza topita. Condimentati cu sare, piper, piper Cayenne.
Ungeti o tava de copt, asezati conopida, turnati glazura si dati la cuptorul incins la 180 de grade pentru 25-30 de minute.
Pentru sosul de tomate incingeti untul apoi caliti ceapa taita marunt. Decojiti rosiile, curatati-le de seminte si taiti-le cubulete. Puneti-le peste ceapa calita, impreuna cu 2-3 linguri de pasta de tomate. Dati-le in clocot.
Striviti tomatele cu furculita sau pasatile cu telul. Condimentati sosul cu sare, piper, zahar si piper de Cayenne si asezati-le pe farfurii care au fost incalzite in prealabil.
Asezati conopida gratinata pe sos, ornati cu frunze de busuioc si serviti imediat cu salata de ridichii.