Daca vrei sa tii Postul Craciunului si sa respecti traditiile, astazi iti prezentam o reteta cu peste recomandata de Cori Gramescu, nutritionista si antrenor de Pilates.
Specialista a postat zilele trecute pe o retea de socializare o reteta cu macrou, ideal pentru aceasta perioada in care crestinii au voie sa manance peste.
"Pentru ca azi e dezlegare la peste, va propun sa incercati macroul. Este un peste foarte valoros din punct de vedere nutritiv si usor de gatit. Se potriveste de minune cu sautee de fasole verde si, ca sa nu fie fad il servesc mai mereu cu un fel de sos de casa. Pentru a-i imbogati aroma, puteti prepara sofrito de fenicul si ceapa - in esenta un sos la cuptor care se poate folosi peste orice peste alb si mai uscat", a marturisit Cori Gramescu pe pagina oficiala de Facebook.
Traditii si superstitii de Sfantul Andrei: ASA afli in cati ani te vei marita
Iata etapele retetei cu macrou: "Se taie marunt o capatana de fenicul si doua cepe mari galbene, se lasa la cuptor intr-o tava intinsa cu putin ulei pana se inmoaie, se adauga un pahar de vin alb sec si se lasa sa fiarba pana scade vinul si se adauga o mana de masline taiate marunt, o lingura de stafide maruntite, muguri de pin, putin usturoi si seminte de fenicul. Sa aveti pofta!", mai explica antrenoarea Cori Gramescu. (Foto: Facebook)
Citeste si: Cori Gramescu iti spune ce gustare poti face cu un AVOCADO
Reteta zilei: Cori Gramescu te invata sa faci omleta cretana