Cotlet de somon cu gulii si cartofi
100 g mazare congelata
4 cotlete somon
2 linguri ulei
2 lingurite zeama de lamaie
sare
piper
600 g cartofi fierti
2 gulii
2 linguri unt
1/4 l esenta zarzavat sau supa de zarzavat
2 lingurite amidon
150 g smantana
1. Se ia mazare congelata si se lasa la dezghetat. Cotletele de somon se spala la rece si se tamponeaza pana sunt uscate. Se ung cu ulei si zeama de lamaie, se sareaza si se pipereaza. Cartofii si guliile se curata si se maruntesc.
2. Se incalzeste untul, iar gulia se lasa la inabusit 3 min. Se adauga apoi cartofii, se stinge cu esenta sau cu supa. Se fierbe, se lasa totul la clocotit, la foc potrivit, acoperit, 15 minute.
3. Se incinge bine o tigaie si se prajesc cotletele de somon pe ambele parti, cam 4-5 minute.